Μενού Ροή
Ποια είναι η Α. Νίκας με τα 40 χρόνια στα λεωφορεία και τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Δραστηριοποιείται σαράντα χρόνια στον κλάδο των λεωφορείων και των ειδικών οχημάτων, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών στα 24 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας παρουσία σε Ελλάδα, Πολωνία, Ουγγαρία και Βουλγαρία, ενώ από το 2022 έχει μπει δυναμικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με σημαντική εμπορική δραστηριότητα.

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Α. Νίκας Α.Ε. που από το 2019 μετέφερε την έδρα της στον Ασπρόπυργο σε ιδιόκτητο χώρο με υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και συνολική έκταση 10.000m2, εκ των οποίων τα 2.500m2 είναι κτιριακές εγκαταστάσεις. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Νίκας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής της, η εταιρεία επενδύει στη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξή της, υιοθετώντας τις νέες τάσεις και ερευνώντας τις ευκαιρίες της αγοράς. Έτσι μέσα στο 2022 έκανε μια σημαντική στροφή προς την ενίσχυση της εμπορικής της δραστηριότητα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Πλέον, οραματιζόμενη ένα σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνίας και ένα πιο πράσινο μέλλον, η Α. Νίκας Α.Ε. επενδύει στην ελληνική αγορά σημαντικό κεφάλαιο και τεχνογνωσία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης ανάπτυξης εκπροσωπώντας την King Long στην Ελλάδα.

Με αφορμή την αύξηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για “πράσινες” δημοτικές αστικές συγκοινωνίες και την αύξηση της ζήτησης μέσων μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα, η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με την Global Automax LTD στην σύσταση της Green Energy Buses S.A με αντικείμενο την εισαγωγή, πώληση και διανομή αστικών λεωφορείων μηδενικών ρύπων, της μάρκας King Long, στην ελληνική αγορά.

Η Α. Νίκας Α.Ε προσφέρει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους έξι, εννέα και δώδεκα μέτρων με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβάτες αντίστοιχα. Επιπλέον, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015, 14001:2015, 39001:2012, 45001:2018 & 50001:2018, τόσο για την κατασκευή – διαμόρφωση, όσο και την επισκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα δύο πρώτα μοντέλα που πρόκειται άμεσα να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα είναι το ευέλικτο και ισχυρό σε ιπποδύναμη 6μετρο mini bus K06 με μπαταρία 90 Kwh αυτονομίας 200 χιλιομέτρων και το πρωτοποριακό 9μετρο midi bus Κ09 με μπαταρία 280 kWh αυτονομίας περίπου 300 χιλιομέτρων.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το state-of-the-art 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 Kwh και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα λεωφορείων King Long εφοδιάζονται με μπαταρίες CATL, ηγέτιδας στον χώρο κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων κα πρώτης επιλογής των κατασκευαστών παγκοσμίως.

Η King Long είναι πρωταγωνίστρια στις «πράσινες» αστικές συγκοινωνίες διεθνώς, κατέχοντας την 3η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις λεωφορείων και αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον κλάδο των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Με εξαγωγές σε 150 χώρες και πολύχρονη παρουσία στην Ευρώπη, η King Long έχει παραδώσει τα τελευταία δύο χρόνια 246 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας με μήκος από έξι έως 18 μέτρα σε χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ιταλία και η Ρουμανία. Μάλιστα, πρόσφατα παρέδωσε 150 υβριδικά και 35 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία στην Κύπρο.

Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων εναλλακτικών πηγών ενέργειας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, διαθέτοντας ήδη στην αγορά την πλέον προηγμένη τεχνολογία στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς και λεωφορεία αυτόνομης οδήγησης, κατέχοντας την 1η θέση στην Κίνα σε αυτήν την κατηγορία.

Η θυγατρική Green Energy Buses S.A.

 Η νέα εταιρεία επενδύει στην ελληνική αγορά σημαντικό κεφάλαιο και τεχνογνωσία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης ανάπτυξης και πλέον παρέχει στην ελληνική αγορά ως αποκλειστικός εισαγωγέας τα ηλεκτρικά λεωφορεία της διεθνώς αναγνωρισμένης King Long. Η διοίκηση του νέου σχήματος έχει ανατεθεί στον κ. Νίκα Κωνσταντίνο και μέσω της Α. Νίκας Α.Ε. γίνεται η αποκλειστική διάθεση στην ελληνική αγορά των πούλμαν και των ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων της King Long.

 

Ιστορικό

 1985: Ιδρύεται η Α. Νίκας & ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα στην Λεωφόρο Αθηνών και αντικείμενο την κατασκευή αμαξωμάτων για λεωφορεία αστικά, υπεραστικά, τουριστικά 36 έως 50 θέσεων καθώς και διώροφα. Στην πορεία προστέθηκε η κατασκευή ειδικών οχημάτων και φορτηγών και η εμπορία καινούριων και μεταχειρισμένων λεωφορείων.

2015: Η Α. Νίκας Α.Ε. πραγματοποιεί την πρώτη της παρουσία στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση λεωφορείων στις Βρυξέλλες (Busworld) και αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετέχει ως εκθέτης. Έκτοτε, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει σταθερή παρουσία ανά διετία που πραγματοποιείται η έκθεση.

 2017: Τη χρονιά αυτή πολλαπλασιάζεται η εξαγωγική δραστηριότητα, με κύριο όγκο προς την αγορά του Ισραήλ και η πορεία εξαγωγών συνεχίζει ανοδικά ξεπερνώντας το 40% του κύκλου εργασιών.

 2019: Μεταφέρει την έδρα της στον Ασπρόπυργο σε ιδιόκτητο χώρο με υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και service συνολικής έκτασης 5.000m2 και επιπλέον χώρο 4.000m2, ο οποίος λειτουργεί ως μονάδα στάθμευσης και διανομής οχημάτων.

 2020: Βασιζόμενη στην εξειδίκευση της στο χώρο της διασκευής οχημάτων η Α. Νίκας διαθέτει στην αγορά οχήματα ψύξης μεταφορών προσφέροντας διαφορετικά αμαξώματα με τροποποιήσεις, καλύπτοντας ανάγκες του εμπορίου και των μεταφορών τροφίμων.

 2021: Η Α. Νίκας Α.Ε. επενδύει εντατικά στην ηλεκτροκίνηση προσφέροντας λύσεις σε επίπεδο επαγγελματικών οχημάτων και οχημάτων αστικών μεταφορών.

 2022: Σε σύμπραξη με την Global Automax LTD ιδρύει την Green Energy Buses S.A. με αντικείμενο την αποκλειστική διάθεση στην ελληνική αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων της King Long, της 3ης μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής λεωφορείων στον κόσμο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας