Μενού Ροή
Σήμερα οι αποφάσεις της ΔΕΗ για το λυτρωτικό» buy back των μετοχών

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ με αντικείμενο την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Τη θέσπιση προγράμματος επαναγοράς είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων. Όπως είχε πει «δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από το να επενδύσουμε στη μετοχή της ΔΕΗ», ενώ σε άλλο σημείο απαντώντας σε ερώτηση μετόχου σημείωσε ότι «η μετοχή της εταιρείας είναι φθηνή. Κάνετε υπομονή», συνέστησε, «και θα βελτιωθεί. Σε έξι με εννέα μήνες θα συζητήσουμε ξανά».

Σύμφωνα με την εισήγηση προς τη γενική συνέλευση, η επαναγορά θα γίνει σε τιμές μεταξύ 2,48 ευρώ κατ' ελάχιστον, που είναι ονομαστική αξία της μετοχής, και 17 κατά το μέγιστο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες και θα αφορά μέχρι και 36.344.000 μετοχές.

Ήδη η ΔΕΗ έχει αποκτήσει από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς 1.856.000 μετοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου Προγράμματος Επαναγοράς έχουν ως εξής:

Ανώτατος Αριθμός Μετοχών: Υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της ΔΕΗ οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό μέχρι 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της κατ’ ανώτατο όριο, μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που έχουν ήδη αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ήτοι μέχρι και 36.344.000 μετοχές (οι “Ίδιες Μετοχές”).

Διάρκεια του Προγράμματος Επαναγοράς: Μέχρι και 24 μήνες από την επομένη της έγκρισής του από την γενική συνέλευση των μετόχων. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος Επαναγοράς θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εξουσιοδότησης από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τη ρευστότητα της ΔΕΗ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας