Μενού Ροή
Chevron και απεργοί ένα βήμα πριν από τη συμφωνία στην Αυστραλία

H Chevron και τα συνδικάτα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας η οποία θα θέσει τέλος στις απεργίες σε μονάδες LNG της Αυστραλίας οι οποίες έχουν δημιουργήσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές.

«Οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να επιτύχουν μία ιστορική συμφωνία», ανακοίνωσε η Fair Work Commission σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «ένας μεγάλος αριθμός των προβλημάτων έχει ήδη επιλυθεί. Παρ’ όλα αυτά, εάν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία, όλη η προσπάθεια θα καταρρεύσει».

Οι εκτιμήσεις της Fair Work Commission μιλούν για ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης για τα οποία θα πρέπει να αποφασίσουν τα συνδικάτα: «Οι δύο πλευρές έχουν περάσει εκατοντάδες ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε αυτή την ευκαιρία εάν οποιαδήποτε εξ αυτών αποφασίσει να μην είναι διαλλακτική».

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις μονάδες της Chevron, Wheatstone και Gorgon ενδέχεται να τελειώσουν ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στην offshore πλατφόρμα Wheatstone θα μπορούσαν να λάβουν ένα μπόνους λόγω των δύσκολων συνθηκών των 103.000 αυστραλιανών δολαρίων ετησίως, με το αντίστοιχο ποσό για τους εργαζόμενους σε επίγειες πλατφόρμες να αγγίζει τα 85.000 δολάρια Αυστραλίας.

Όποιοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να έχουν μεγάλη διάρκεια μετακίνησης, θα λαμβάνουν Α$34,95 για πρωινό, $49,35 για μεσημεριανό και Α$69,20 για βραδινό.

Εάν οι δύο πλευρές δεν αποδεχτούν τις προτάσεις της επιτροπής, τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν σύντομα για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στις διεθνείς αγορές LNG.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας