Μενού Ροή
"Βουτιά" στα κέρδη της Exxon Mobil

Πτώση σημείωσαν τα λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Exxon Mobil ,σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου και μεγάλης απώλειας σε παράγωγα καυσίμων, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων.

Η πτώση ακολουθεί δύο χρόνια ισχυρών τιμών πετρελαίου και καυσίμων που μετέτρεψαν τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου των ΗΠΑ σε μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως. Πέρυσι, σημείωσε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο στα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος το τελευταίο τρίμηνο προήλθε από τις χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου και τα παράγωγα καυσίμων, τα οποία ανέστρεψαν την πορεία τους μετά τις αναβαθμίσεις πέρυσι. Συνολικά, δείχνει περίπου 6,65 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο, σε σύγκριση με 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο και 7,63 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει προσαρμοσμένο κέρδος ανά μετοχή 2,21 $, σε σύγκριση με 2,83 $ πέρυσι, σύμφωνα με τη συναινετική εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εταιρείας LSEG.

Οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν «βουτιά» κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Συνολικά, μόνο οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μείωσαν τα κέρδη της Exxon κατά περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία τα παράγωγα καυσίμων μείωσαν τα κέρδη στα περιθώρια κέρδους βενζίνης και ντίζελ, κοστίζοντας περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο. Το κόστος συντήρησης διύλισης αυξήθηκε επίσης το περασμένο τρίμηνο, έδειξε η κατάθεση.

Τα οικονομικά κέρδη του περασμένου έτους οδήγησαν την Exxon να επιδιώξει συμφωνίες για το σύνολο των μετοχών για την αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer Natural Resources και την εταιρεία αποθήκευσης άνθρακα Denbury. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν κατά 16,2% κατά το πρώτο τρίμηνο και ολοκληρώθηκαν στα 119,30 δολάρια την Τετάρτη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας