Μενού Ροή
Occidental Petroleum
Occidental Petroleum: Εξαγοράζει την CrownRock έναντι 12 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της CrownRock έναντι 12 δισ. δολαρίων προχώρησε η Occidental Petroleum σε μια ακόμη συμφωνία που έρχεται να προστεθεί στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ. 

Η  CrownRock είναι μια ιδιωτική παραγωγή ενέργειας που δραστηριοποιείται στο Permian Basin κατέχοντας μια έκταση 100.000 στρεμμάτων στο Midland Basin, ένα τμήμα του Permian που εκτείνεται σε 20 κομητείες στο δυτικό Τέξας.

Σημειώνεται ότι το Midland Basin παρήγαγε το 15% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η Occidental ανακοίνωσε ότι αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμά της στα 22 σεντς ανά μετοχή από 18 σεντς ανά μετοχή από το επόμενο έτος.

Με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο του Τέξας Timothy Dunn, η CrownRock παρήγαγε 140.000 βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο του 2022, από 66.000 βαρέλια ημερησίως το 2019, σύμφωνα με έκθεση Ιανουαρίου της Fitch Ratings.

Η Occidental είναι η ένατη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 49,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett κατέχει περίπου το 26% των μετοχών της εταιρείας. Η μετοχή της Occidental μειώθηκε κατά 10% φέτος.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας