Μενού Ροή
Έως τα τέλη του έτους η απόφαση για γεωτρήσεις στην Κρήτη από την Exxon Mobil

Έως το τέλος του 2024 θα ληφθεί η απόφαση για την διερευνητική γεώτρηση στα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Εxxon Mobil Cyprus Βαρνάβα. Θεοδοσίου, όπως δήλωσε χθες στο συνέδριο του East Med Gas Forum στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση την περασμένη εβδομάδα των 3d δεδομένων, τα οποία συνέλεξε το σκάφος Ramform Hyperion της PGS και την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών και γεωχημικών μελετών ακολουθεί στο τέλος του έτους η λήψη της απόφασης για τις γεωτρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η Exxon Mobil δίνει δημόσια ένα χρονοδιάγραμμα. Ολοκλήρωση της συλλογής των 3D σεισμικών πριν από μια εβδομάδα, έπειτα έναρξη αξιολόγησης και ερμηνείας το αμέσως επόμενο διάστημα, στη συνέχεια λήψη απόφασης στα τέλη του 2024 και τέλος εφόσον αυτή είναι θετική, ερευνητική γεώτρηση στα τέλη του 2025.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα έδωσε χθες από το ίδιο βήμα του East Med Gas Forum και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, όταν ερωτήθηκε σχετικά πότε προσδοκά να δει τις πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ελλάδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας