Μενού Ροή
CPLP LNGC Aristos
Ήρεμες θάλασσες για τα LNGCs

Η έλλειψη μεταβλητότητας που καταγράφεται στους ναύλους των LNG carriers έχει αποτελέσει χαρακτηριστικό των εβδομαδιαίων εξελίξεων στις ναυλαγορές. Η εικόνα είναι επίμονη και κατεγράφη για ακόμα μία εβδομάδα, βάσει της ναυλομεσιτικής Fearnleys. Τα στοιχεία δείχνουν πως την εβδομάδα με πέρας τη 14η Φεβρουαρίου οι ναύλοι των LNG carriers μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. παρέμειναν σταθεροί τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ.

Ειδικότερα, ανατολικά του Σουέζ οι ναύλοι ανέρχονται σε $43.000/ημέρα, ενώ δυτικά του Σουέζ στα $40.000/ημέρα. Τα εν λόγω επίπεδα είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2023, όμως δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες διαφορές σε ετήσια βάση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αγορά χρονοναυλώσεων, βάσει των στοιχείων της Fearnleys. Το κόστος ναύλωσης ενός TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους ανέρχεται σε $54.000/ημέρα. Εδώ, σε αντίθεση με τη spot αγορά, υπάρχει σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τους ναύλους πέρυσι την ίδια περίοδο (περίπου $150.000/ημέρα). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι εκτιμήσεις για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας