Μενού Ροή
Πτώση 6% για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Σε αποκλιμάκωση βρίσκονται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις χαλάρωσης των κινδύνων προμήθειας από τη Νορβηγία και την Αυστραλία.

Η τιμή των συμβολαίων TTF στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας -σημείο αναφοράς για όλη την Ευρώπη- υποχωρεί την Πέμπτη κατά 6,1% και διαμορφώνεται στα 36 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πτώση σχετίζεται με τις θετικές εξελίξεις στη μεγάλη μονάδα υγροποιημένου αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία, όπου διοίκηση και εργαζόμενοι είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την λήξη της πολυήμερης απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις στην Αυστραλία επηρέασαν σημαντικά την ψυχολογία της αγοράς, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο καλύπτει το 7% της παγκόσμιας προσφοράς LNG.

Την ίδια στιγμή, οι εργασίες συντήρησης στη Νορβηγία, Νο.1 προμηθευτή αερίου στην Ευρώπη, ενίσχυσαν το κλίμα αβεβαιότητας που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτήν την στιγμή, ωστόσο, οι ροές αερίου από τη Νορβηγία έχουν ανακάμψει, με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να έχουν αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

H Ευρώπη συνεχίζει να έχει έναν σχετικά θερμό Σεπτέμβριο, κάτι που διατηρεί τη ζήτηση σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό με τη σειρά του συντηρεί τα αποθέματα της ηπείρου στο 94%, δηλαδή πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας