Μενού Ροή
parking_kladisos
Δήμος Χανίων: Δωρεάν μετακίνηση με δημοτικά ηλεκτρικά λεωφορεία

Τον πρώτο περιφερειακό υπαίθριο χώρο ελεύθερης προσωρινής στάθμευσης οχημάτων, στην περιοχή του Κλαδισού ποταμού (δυτική είσοδος/έξοδος της πόλης), που τίθεται σε πρώτη λειτουργία από την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον χώρο, ο οποίος βρίσκεται στη γέφυρα του Κλαδισού ποταμού, ξεκινάει η λειτουργία του υπαίθριου σταθμού οχημάτων, όπου οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματά τους καθημερινά.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών που θα επιλέγουν τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης, ο Δήμος Χανίων θα προσφέρει δωρεάν δρομολόγια μέσω των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει προμηθευτεί, για τη μεταφορά των οδηγών από και προς το κέντρο της πόλης.

Στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία, τα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων θα πραγματοποιούνται κάθε 20 λεπτά, με πρώτο δρομολόγιο στις 07:00 το πρωί από τον χώρο στάθμευσης του Κλαδισού, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης και τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τον Κλαδισό, στις 22:40.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία του Δήμου θα πραγματοποιούν τα παραπάνω δρομολόγια καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο (εκτός Κυριακής και αργιών), στην εξής διαδρομή:

•       αφετηρία από parking Κλαδισού

•       στάση επί της οδού Κισσάμου (Στάση Αγ.Νεκταρίου-μνημείο Μικρασιάτισσας μάνας)

•       στάση επί της οδού Κυδωνίας (Στάση ΚΤΕΛ)

•       στάση επί της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη (Στάση Public)

•       στάση επί της οδού Κισσάμου (Στάση εικονοστάσι) – επιστροφή στον χώρο του Κλαδισού

Τα ως άνω δρομολόγια εκτελούνται σε συνεργασία με τους οδηγούς του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων και δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης στις παραπάνω στάσεις, θα έχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως χρήσης του χώρου στάθμευσης.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας