Μενού Ροή
ExxonMobil
ExxonMobil: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Pioneer

Oλοκληρώθηκε η εξαγορά της Pioneer Natural Resources έναντι 60 δισ. δολαρίων από την Exxon Mobil, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εξαγορά αυτή καθιστά την Exxon Mobil τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Permian , το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ στη Βόρεια Αμερική. Τα περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια καθαρά στρέμματα της συνδυασμένης εταιρείας στις λεκάνες Delaware και Midland έχουν περίπου 16 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Ο όγκος παραγωγής Permian της ExxonMobil θα υπερδιπλασιαστεί σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, με βάση τους όγκους του 2023, και αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 2 MOEBD το 2027, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil, Darren Woods, εξέφρασε ενθουσιασμό για την εξαγορά, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της να ενισχύσει την αξία των μετόχων και να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και οικονομία της χώρας.

«Αυτό το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο πρώτης βαθμίδας ταιριάζει φυσικά στο Permian χαρτοφυλάκιο μας και μας δίνει μεγαλύτερη ευκαιρία να αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και να προσφέρουμε λειτουργική και κεφαλαιακή αποδοτικότητα για μακροπρόθεσμη αξία μετόχων», δήλωσε ο Woods.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας