Μενού Ροή
thrakon
THRAKON: Επένδυση 6 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα για νέα μονάδα 100 με όρους βιωσιμότητας

Έχει παρουσία 28 χρόνια στην Ελλάδα, διατηρεί έξι εργοστάσια παραγωγής δομικών υλικών και κονιαμάτων, απασχολεί 221 εργαζόμενους, κάνει 40 εκατ. ευρώ τζίρο με εξαγωγές σε περίπου 40 χώρες, ενώ χθες εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο παραγωγής κονιαμάτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, μια επένδυση 6 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για την σουηδικών συμφερόντων βιομηχανία THRAKON ΑΕΒΕ, που πλέον είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα που έχει τρία εργοστάσια παραγωγής κονιαμάτων, που τη φέρνει σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού.

Η THRAKON ΑΕΒΕ, είναι μία γοργά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και εμπορία έτοιμων δομικών προϊόντων και κονιαμάτων, καλύπτοντας πλήρως όλες τις οικοδομικές εργασίες από πλευράς υλικών.

Όπως τόνισε χθες ο διευθυντής παραγωγής Χρήστος Μυλωνάς κατά την ξενάγηση των δημοσιογράφων, το εργοστάσιο λειτουργεί 100% με όρους βιωσιμότητας, ενώ το 100% των υλικών που «περνούν» μέσα από τις γραμμές της, επαναχρησιμοποιείται, έχει δηλαδή μηδενικά απόβλητα. Δημιουργώντας πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, το κάθε απόβλητο για κάποιο προϊόν γίνεται πρώτη ύλη για άλλο προϊόν και έτσι υπηρετούνται 100% οι όροι της κυκλικής οικονομίας.

Επίσης τόνισε πως επειδή η μονάδα είναι 100% καθετοποιημένη, η κατανάλωση ενέργειας είναι εξαιρετικά χαμηλή, μόλις 5 ευρώ ανά έναν τόνο παραγωγής υλικού. Παράλληλα, μέσα στο επόμενο έτος η εταιρεία θα ολοκληρώσει επένδυση σε φωτοβολταϊκά ώστε να λαμβάνει όλη την ενέργεια που καταναλώνει από πράσινες μορφές.

Επιπλέον, η μεγάλη παραγωγική της ικανότητα με σύγχρονα μέσα τελευταίας τεχνολογίας και χρήση «πράσινων» πηγών ενέργειας, ταυτόχρονα με την εξαιρετική υποστήριξη που παρέχει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αγορά, δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό απόδοσης, εξοικονόμησης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Η μονάδα

Το νέο εργοστάσιο πλέον διπλασιάζει πλέον την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, φτάνοντας τους 500 χιλ. τόνους ετησίως, ενώ στην πλήρη λειτουργία, μπορεί να παράξει 30 τόνους υλικού την ώρα, που μεταφράζεται σε 1.200 τσουβάλια ανά ώρα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΗΡΑΚΟΝ Εμμανουήλ Παπαδάκη, η εταιρεία έχει το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Ελλάδα με αιχμή την ακριτική Ορεστιάδα όπου διατηρεί τρεις παραγωγικές μονάδες απασχολώντας 70 εργαζόμενους και μία μονάδα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μετά την ίδρυση του νέου εργοστασίου, διατηρεί πλέον και στα Οινόφυτα δύο παραγωγικές μονάδες, ενώ περίπου 50 χιλιόμετρα από το νέο εργοστάσιο βρίσκεται και το ιδιόκτητο λατομείο όπου φέρνει την πρώτη ύλη που είναι η ασβεστολιθική πέτρα.

Η εταιρεία είναι σουηδικών συμφερόντων καθώς ανήκει στην οικογένεια Σιόμποργκ, ενώ ο όμιλος έχει επενδύσει στη χώρα μας 53 εκατ. ευρώ από το 1996 που ξεκίνησε τις δραστηριότητές, ιδρύοντας την πρώτη μονάδα.

Παράγει εκατοντάδες κωδικούς προϊόντων οικοδομικών υλικών όπως κονιάματα κάθε είδους για εσωτερική και εξωτερική χρήση, κόλλες, στόκους, χρώματα, βερνίκια, συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, αρμόστοκους χαλαζιακής άμμου, επιχρίσματα, υλικά προσόψεων, στεγανωτικά, δάπεδα, λευκό αλλά και γκρίζο τσιμέντο κ.α.

Η THRAKON εξάγει τα προϊόντα της σε δεκάδες χώρες όπως Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κόσσοβο, Π.Γ.Δ.Μ., Αιθιοπία, Ερυθραία, Η.Α.Ε., Καμερούν, Λίβανο, Αλβανία, Γεωργία, Φιλιππίνες κ.α. Καθοριστική χρονιά ήταν επίσης το 2019 όταν εγκαινιάστηκε στην Ορεστιάδα το πρώτο αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής πολυστερίνης στην Ελλάδα. Πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής διογκωμένης και γραφιτούχας πολυστερίνης οπότε η THRAKON έγινε η μοναδική ελληνική εταιρεία με καθετοποιημένη παραγωγή για το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας