Μενού Ροή
hormuz
Στενά του Ορμούζ: Ρεκόρ επιθέσεων σε πλοία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την UKMTO
Google Logo ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ENERGYMAG.GR ΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ GOOGLE

Ο Οκτώβριος αναδεικνύεται στον χειρότερο μήνα για τις επιθέσεις κατά πλοίων στον Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής υπηρεσίας UKMTO.

Η καταμέτρηση της υπηρεσίας δείχνει ότι μέσα στον μήνα σημειώθηκαν τουλάχιστον 35 επιθέσεις σε πλοία στην ευρύτερη περιοχή, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την περίοδο που ακολούθησε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Ο Μάρτιος ήταν ο δεύτερος χειρότερος μήνας, με περίπου 30 επιθέσεις, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερα πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες μέσα και κοντά στα Στενά του Ορμούζ την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η UKMTO έκανε λόγο για μία επίθεση την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, πλοίο επλήγη από βλήμα νότια του νησιού Λαβάν του Ιράν, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά επί του σκάφους.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας