Μενού Ροή
anthrakas
Σε άνοδο η ζήτηση άνθρακα της Κίνας, αλλά με αστερίσκους

Ευοίωνα είναι τα μηνύματα για τα bulk carriers από την Κίνα, καθώς εκτιμήσεις αναλυτών και κύκλων της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση της ζήτησης μεταλλουργικού άνθρακα φέτος, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι των υποδομών και του real estate, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 30% της κινεζικής ζήτησης.

Η ασιατική χώρα καταγράφει άνοδο της ζήτησης μεταλλουργικού άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια, απότοκο της στήριξης από τη βιομηχανία. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάζει η Xclusiv στο εβδομαδιαίο report της, o ρυθμός αύξησης της ζήτησης παρουσιάζει πτωτική τάση σε σχέση με τα έτη πριν από το 2022.

Μογγολία και Ρωσία θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τους κύριους προμηθευτές μεταλλουργικού άνθρακα της Κίνας το 2024. Η Αυστραλία, από την άλλη, είδε το μερίδιό της να υποχωρεί τα τελευταία χρόνια, λόγω του ανεπίσημου εμπάργκο της Κίνας, το οποίο ωστόσο ήρθη το 2023. Πάντως, παρά την άρση, οι εξαγωγές της Αυστραλίας στην Κίνα είναι μακριά από τα προ εμπάργκο επίπεδα. Κατά την Xclusiv, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυξημένων εξαγωγών μεταλλουργικού άνθρακα από τις ΗΠΑ, ενώ ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα για τον Καναδά, τα επίπεδα παραγωγής του οποίου είναι μειωμένα.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας