Μενού Ροή
Σε ράλι ανόδου το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, που εκτινάχθηκαν σχεδόν 2 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα , προσθέτοντας στα κέρδη της περασμένης εβδομάδας καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές ζήτησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο κατά 1,88 δολ. ή 2,4%, στα 80,33 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο από τα τέλη Απριλίου. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1,63 δολ., ή 2%, στα 84,25 δολ. το βαρέλι, επίσης το υψηλότερο από τον Απρίλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν το πρώτο τους εβδομαδιαίο κέρδος σε τέσσερις εβδομάδες μετά τις αναφορές της ομάδας παραγωγών ΟΠΕΚ+, του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ αυξάνοντας την πεποίθηση ότι η ζήτηση πετρελαίου θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα βοηθήσει στη μείωση των αποθεμάτων.

Οι διαβεβαιώσεις από τον ΟΠΕΚ+ ότι ένα σχέδιο για αύξηση των προμηθειών από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να σταματήσει ή να αντιστραφεί με βάση τις συνθήκες της αγοράς βοήθησαν επίσης να σταθεροποιηθούν οι τιμές. «Οι προοπτικές για ισχυρή ζήτηση καυσίμων το επόμενο τρίμηνο και η διαβεβαίωση της Σαουδικής Αραβίας ότι η αύξηση του Οκτωβρίου υπόκειται στις επικρατούσες συνθήκες και η πρόσθετη εστίαση στις παραβιάσεις των ποσοστώσεων για να μειωθεί και να ευθυγραμμιστεί η παραγωγή φαίνεται να υποστηρίζουν», δήλωσε ο Ole Hansen της Saxo Bank.

Οι επενδυτές την περασμένη εβδομάδα αγόρασαν ξανά μέρος του πετρελαίου που είχαν πουλήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων. Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα υποστήριξαν επίσης τις ελπίδες για μεγαλύτερη ζήτηση πετρελαίου από τον κορυφαίο εισαγωγέα. Οι επενδύσεις στη μεταποίηση στην Κίνα τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη 9,6%, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που επικαλείται το Reuters. Ωστόσο, άλλα στοιχεία ήταν ανάμεικτα με τις προσδοκίες για βιομηχανική παραγωγή να καθυστερεί.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης από ένα αυξανόμενο ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου, τόνισαν αναλυτές της AEGIS Hedging. Οι ανησυχίες για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή παρέμειναν όταν ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Κυριακή ότι τα εντεινόμενα διασυνοριακά πυρά από το κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προς το Ισραήλ θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρή κλιμάκωση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας