Η Indian Oil (IOC), η κορυφαία εταιρεία διύλισης της χώρας, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 25 δισ. δολάρια για να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές από τις δραστηριότητές της έως το 2046, δήλωσε ο πρόεδρός της S. M. Vaidya στην ετήσια συνέλευση των μετόχων την Πέμπτη.
Η χώρα, στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές για τη χώρα μέχρι το 2070, όπως μετέδωσε το Reuters.
Έτσι η IOC σχεδιάζει μια επένδυση άνω των 2 τρισ. ρουπιών (25 δισ. δολαρίων) για να μετριάσει τις εκπομπές σε περίπου 0,7 δισ. μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως μέχρι τότε.
Ο Vaidya δήλωσε ότι η IOC έχει εκπονήσει έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών, που παράγονται από τις δραστηριότητες διύλισης αργού και την κατανάλωση ενέργειας.