Μενού Ροή
ΥΠΕΝ για καλώδιο με Κύπρο: Να αφήσουμε πίσω τη διγλωσσία

Την ανάγκη ενότητας και συνέπειας στην πορεία υλοποίησης του Great Sea Interconnector υπογραμμίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), απαντώντας στις τοποθετήσεις του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επανήλθε στο ζήτημα των μελετών βιωσιμότητας του έργου.

Λίγη ώρα μετά από αυτές τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, πηγές από το ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας ανέφεραν ότι οι οι δύο πλευρές, δια των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, Σταύρου Παπασταύρου και Γιώργου Παπαναστασίου αντίστοιχα, που συναντήθηκαν την Πέμπτη, παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Τσάφου και του Κύπριου Πρέσβη Σταύρου Αυγουστίδη, συμφώνησαν να περιορίσουν της δηλώσεις, να προχωρήσουν μπροστά ενωμένες και να επικεντρωθούν στην ουσία της υλοποίησης αυτού του σύνθετου έργου, αφήνοντας πίσω διγλωσσία και αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα.

Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, την αμέσως επόμενη ημέρα από εκείνη τη συνάντηση, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας η μεταβίβαση των αδειών κυριότητας και διαχείρισης στον ΑΔΜΗΕ, που εκκρεμούσαν δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιόργκενσεν για το θέμα αυτό.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας της Ελλάδας υπογραμμίζουν ότι η Αθήνα τηρεί σήμερα αυτά που συμφωνήθηκαν πριν από μόλις λίγες ημέρες, ότι εργάζεται για την επίλυση των πολύπλευρων τεχνικο-οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων ενός έργου που ήδη έχει πολλές δυσκολίες στην υλοποίηση και ότι δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται παραπάνω με πισωγυρίσματα. 

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός είχε υποστηρίξει από την κυπριακή βουλή, φωτογραφίζοντας τον Έλληνα υπουργό Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, ότι «διαδόθηκαν ψευδείς δηλώσεις από υπουργό άλλης κυβέρνησης» πως ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Κεραυνός) κατέχει μελέτες βιωσιμότητας του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας τις οποίες δεν έχει παραδώσει στον Κύπριο υπουργό Ενέργειας Γιώργο Παπαναστασίου.

«Δεν είμαι ενάντια σε κανένα έργο που θα φέρει ωφελήματα στην κυπριακή οικονομία. Δεν μπορεί ένα άτομο να προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και είμαι έτοιμος να διευκολύνω την κυβέρνηση. Ως υπουργός Οικονομικών πρέπει να κοιτάζω τα οικονομικά και να λέω τη γνώμη μου», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας