Μενού Ροή
woodside
Η Woodside Energy αναμένει αύξηση 50% στη ζήτηση LNG έως το 2034

Η Woodside Energy αναμένει ότι η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο θα αυξηθεί κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια λόγω της Ασίας, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας, Meg O'Neill.

«Βλέπουμε σημάδια αυτής της αύξησης της ζήτησης στην αναδυόμενη Ασία», δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξή της η Διευθύνουσα Σύμβουλος Μεγκ Ο’Νιλ.  «Θα υπάρξουν χρονικά σημεία που θα δούμε να φθάνει αρκετά νέα προσφορά, αλλά η αύξηση της ζήτησης είναι πραγματικά πιθανό να την απορροφήσει κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών», πρόσθεσε.

Οι προβλέψεις της O'Neill συγκλίνουν με αυτές της Shell, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι αναμένει η ζήτηση για το LNG να αυξηθεί κατά 50% έως το 2040, επικαλούμενη και πάλι την ισχυρή ζήτηση από τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας.

Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, η Shell αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα κορυφωθεί μετά το 2040. Αυτή η άποψη για την αιχμή της ζήτησης τοποθετεί το χρονικό όριο 10 χρόνια αργότερα σε σύγκριση με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Ο ΔΟΕ βλέπει τη ζήτηση για όλους τους υδρογονάνθρακες να κορυφώνεται πριν από το 2040.

Η Woodside, όπως και η Shell, είναι αρκετά αισιόδοξη στις προβλέψεις της για τη ζήτηση φυσικού αερίου, λέγοντας ότι θα χρειαστεί φυσικό αέριο για την υποστήριξη της διακοπτόμενης αιολικής και ηλιακής ενέργειας μακροπρόθεσμα. Η Γερμανία προσκόμισε πρόσφατα απόδειξη για αυτό:Η  κυβέρνηση Σολτς κατασκευάζει τέσσερις νέες μονάδες που κινούνται με φυσικό αέριο για αυτόν τον λόγο, με  συνολική τιμή στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια . Οι μονάδες θα είναι έτοιμες για υδρογόνο σε περίπτωση που το υδρογόνο γίνει βιώσιμη εναλλακτική λύση για το αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενόψει αυτής της ισχυρής ζήτησης, η Woodside συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε φυσικό αέριο και πρόσφατα έκανε μια προσπάθεια να προσθέσει μια εξαγορά στις αναπτυξιακές της προσπάθειες. Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την μικρότερη Αυστραλιανή ανταγωνίστρια  Santos, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα ήταν ικανοποιητική και για τους δύο. Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν επιτυχείς, η συμφωνία θα είχε δημιουργήσει έναν γίγαντα LNG στην Ασία-Ειρηνικό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας