Μενού Ροή
Βόλος
Βόλος: Κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου αερίου LNG

Περισσότεροι από 1.500 πολίτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και συμμετείχαν στην δυναμική κινητοποίηση κατά του LNG, που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία του Βόλο.

Στο μαζικό κάλεσμα επιστημονικών φορέων, συλλόγων, κομμάτων πανεπιστημιακών, σωματείων, συλλογικοτήτων, αθλητικών σωματείων και άλλων οι πολίτες του Βόλου έστειλαν σήμερα και άλλη μια φορά το μήνυμα της διαφωνίας τους, να εγκατασταθεί στον κλειστό κόλπο του Παγασητικού και μια ανάσα από παραθαλάσσιους οικισμούς ο σταθμός υγροποιημένου αερίου, αφού -όπως υποστηρίζουν- σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς και σοβαρές συνέπειες στο θαλάσσιο και όχι μόνο οικοσύστημα.

Οι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην δημιουργία αυτής της μονάδας, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της εγγύτητάς της με τους οικισμούς του Αγίου Στεφάνου, της Κριθαριάς, του Μαράθου, αλλά και με τη Νέα Αγχίαλο, τη Χρυσή Ακτή, τις Αλυκές καθώς και την πόλη του Βόλου, μιλώντας για «αρνητικές συνέπειες από την επιβάρυνση (του ήδη επιβαρυμένου) και ευαίσθητου κλειστού και αβαθούς Παγασητικού κόλπου»

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες στην παραλία, αλλά και οι ψαράδες που διαδήλωσαν διά θαλάσσης με τα καϊκια τους, είπα “Οχι LNG στον Παγασητικό΄, που απειλεί -όπως λένε- την επιβίωσή τους.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, με σύντομους χαιρετισμούς και ομιλίες, αναδεικνύοντας, τους λόγους της διαφωνίας στην συγκεκριμένη εγκατάσταση στα συγκεκριμένα σημεία στον Παγασητικό.

Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι και με την ολοκλήρωση των ομιλιών, ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών από την παραλία του Βόλου προς το κέντρο της πόλης, με κεντρικό σύνθημα “Όχι LNG στον Παγασητικό”.

Στην κεφαλή της πορείας προπορεύονταν διαδηλωτές με ταμπούρλα και γυναίκες ντυμένες με θεατρικά κοστούμια, ενώ οι συμμετέχοντες φώναζαν μεταξύ άλλων συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής Βόλου, η οποία με παλαιότερη απόφασή της τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης, παρά το γεγονός ότι βουλευτές όλων των κομμάτων ακόμα και της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η μεγάλη πορεία διέσχισε την οδό Δημητριάδος από το ύψος του παραλιακού μετώπου και έφτασε μέχρι το δημαρχείο και από κει επέστρεψε μέσω της παραλιακής στο σημείο εκκίνησης που ήταν το “Ηρώο”.

Η πορεία των διαδηλωτών έφτασε στο δημαρχείο του Βόλου, λίγο πριν τις 3, όπου στην είσοδο ήταν παρατεταγμένη μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία ωστόσο αποχώρησε όταν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου Ευθύμης Τσιάμης και Ναπολέων Κολοβός, θυροκόλλησαν στην κλειδωμένη πόρτα του δημαρχείου, το υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας