Μενού Ροή
yperaktia aiolika- wind park
Βουλγαρία: ΜΚΟ του τουρισμού και της αλιείας ενάντια στα offshore αιολικά

Μη κυβερνητικές οργανώσεις της Βουλγαρίας που σχετίζονται με τον τουρισμό, τη διατήρηση της φύσης και τον τομέα της αλιείας ζήτησαν την κατάργηση του νόμου για την ενέργεια από τις ΑΠΕ σε θαλάσσιους χώρους που ρυθμίζει την κατασκευή αιολικών σταθμών στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι οργανώσεις δήλωσαν ότι εάν το έγγραφο δεν αποσυρθεί, είναι έτοιμες για δράση διαμαρτυρίας. Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στην περιοχή του Σάμπλα, και σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεις σε υποδομές.

Στη Σάμπλα, ωστόσο, οι στάσεις του κοινού είναι ενάντια στην κατασκευή τους, έμαθε το Ράδιο Βουλγαρία. Οι ντόπιοι είναι ανένδοτοι ότι αυτό θα καταστρέψει την φύση της περιοχής, η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Στις αρχές του μήνα, το τοπικό κοινοβούλιο στο Μπαλτσίκ ψήφισε κατά της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στη Μαύρη Θάλασσα, η Καβάρνα απέρριψε επίσης την ιδέα. Η Σάμπλα αναμένεται επίσης να πάρει απόφαση μετά τη σημερινή συνάντηση.

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας