Μενού Ροή
Πράσινη ενέργεια και βιώσιμη κινητικότητα στο «Voltάρω 7» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την πράσινη ενέργεια και τη βιώσιμη κινητικότητα προωθεί η εκδήλωση «Voltάrω 7», που διοργανώνει για έβδομη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέχρι τις 10 το βράδυ όσοι επισκεφθούν την πλατεία Αριστοτέλους, μπορούν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, scooters και πατινιών.

Η φετινή διοργάνωση προβάλλει ακόμη πρωτοποριακές προσαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων, έξυπνες εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων για την εκκίνηση ή το κλείδωμα ηλεκτρικών οχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών τους, καθώς και καλές «πράσινες» πρακτικές, όπως η ανακύκλωση του καφέ και η μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

Εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζουν ο ΟΣΕΘ, ο ΟΑΣΘ, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Τροχαία Θεσσαλονίκης και το ΦοΔΣΑ, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», γράφοντας… χιλιόμετρα στα 40 spin bikes που θα φιλοξενήσει το «Voltάρω 7».

Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης που επιδιώκει ο συγκεκριμένος θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους πολίτες, οι επισκέπτες, για πρώτη φορά, θα μπορούν με τη δική τους πινέζα σε διαδραστικό χάρτη της πόλης, να προσθέτουν τη δική τους πρόταση για την eco-friendly, Θεσσαλονίκη.

Την πλατεία Αριστοτέλους και τον χώρο του «Voltάρω 7» επισκέφθηκαν νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

«Ο θεσμός του Voltάρω που καθιέρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πριν από επτά χρόνια, έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο "σπάσιμο" των νοοτροπιών και την αλλαγή συνηθειών για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Τα ηλεκτρικά πατίνια εξυπηρετούν όλο και περισσότερους. Τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα βλέπουμε πλέον κι αυτά να κυκλοφορούν στους δρόμους. Τα drones έχουν πολλαπλές χρήσεις. Αλλάζουμε και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά, με έξυπνες λύσεις για πιο ανθρώπινες και φιλικές πόλεις», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας