Ενημερωτική συνέλευση για τα σχεδιαζόμενα αιολικά έργα στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Μέση Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Ρεθύμνου ενάντια στις ΒΑΠΕ και τη συμμετοχή κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί επενδυτικό σχέδιο που αφορά την εγκατάσταση 47 ανεμογεννητριών στους δήμους Ρεθύμνου, Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Όπως αναφέρουν, οι προτεινόμενες θέσεις χωροθέτησης εκτείνονται σε περίπου 28.000 στρέμματα και περιλαμβάνουν περιοχές κοντά σε οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές φυσικού ενδιαφέροντος.
Οι συμμετέχοντες εκφράζουν ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις των έργων στο τοπίο, στο περιβάλλον και στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ενώ παράλληλα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα παρουσιαστούν στοιχεία για το έργο και θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις των τοπικών φορέων και κατοίκων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 20:00 στη Μέση Ρεθύμνου.