Μενού Ροή
Ήπειρος: Κινητοποίηση φορέων ενάντια στις εξορύξεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται φορείς και πολίτες της Ηπείρου, προκειμένου να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα νέα σχέδια των εξορύξεων.

Η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη και από σήμερα οι συλλογικότητες και τα κόμματα καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η κεντρική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, ενώ και η αποδημία θα δώσει το «παρών» στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Μετά τη συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Ιωαννίνων.

«Τους διώξαμε μια φορά, θα τους διώξουμε και πάλι» αναφέρει το ενημερωτικό σποτ, το οποίο από σήμερα θα «παίζει» σε ραδιόφωνα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Φορείς και πολίτες δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της Ηπειρωτικής Φύσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραμμίζοντας πως η Ήπειρος «πρέπει να μείνει αμόλυντη».

Στο μεταξύ, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, Μερόπη Τζούφη, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της τάσσεται εναντίον των εξορύξεων, ενώ και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων θεώρησε πως θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ήπιες μορφές για την αναγκαία ενέργεια σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που επελέγη για την ερευνητική εξόρυξη βρίσκεται στο χωριό Γουργιάνιστα του δήμου Ζίτσας, 35 περίπου χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας