Μενού Ροή
Hristijan-Mickoski
Νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας: "Θα κυνηγήσω όσους διέπραξαν ενεργειακά εγκλήματα"

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Hristijan Mickoski παρουσίασε σχέδια για την εναρκτήρια επένδυση της χώρας υπό τη νέα κυβέρνηση, σηματοδοτώντας τη δέσμευση του να δοθεί προτεραιότητα στις ενεργειακές υποδομές με τη δημιουργία αιολικού πάρκου στην ανατολική περιοχή της χώρας.

"Πρόκειται για ένα νέο αιολικό πάρκο που θα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας μεταξύ Karbinci, Shtip και Radovish, τρεις δήμους στα ανατολικά και θα είναι μια μεγάλη επένδυση από όσο γνωρίζω και με τα δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να είναι περίπου μία τεραβατώρα,  που είναι περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και αυτή θα είναι η πρώτη άμεση ξένη επένδυση», είπε.

Ταυτόχρονα, ο Mickoski, ο οποίος είναι ηγέτης του συντηρητικού κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο κέρδισε τις διπλές εκλογές της χώρας τον περασμένο μήνα, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των εγκληματικών δραστηριοτήτων του παρελθόντος στον ενεργειακό τομέα με διεξοδικές έρευνες

Παρουσίασε επίσης τη στρατηγική για τον ενεργειακό τομέα, η οποία είναι σοβαρές επενδύσεις, αλλά και έρευνες για αδικήματα και εγκληματικές δραστηριότητες του παρελθόντος. Ταυτόχρονα προανήγγειλε την έναρξη του έργου του αιολικού πάρκου ως βασικό βήμα προς την ενεργειακή βιωσιμότητα, υπογράμμισε επίσης την προσωπική του δέσμευση για την εξάλειψη της διαφθοράς.

Στην ομιλία του, ο Mickoski επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν οι εγκληματικές δραστηριότητες στον τομέα της ενέργειας για να προωθηθεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη. Καταδίκασε προηγούμενες περιπτώσεις κερδοσκοπίας, εγκληματικών καταχρήσεων και διπλής αναγραφής τιμών των εισαγωγών, τονίζοντας την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων. Ο Mickoski  δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα στη διαφάνεια και τη λογοδοσία για την προστασία των πόρων της χώρας και την προώθηση της δίκαιης ανάπτυξης.

«Ανακοινώνω την προσωπική μου συμμετοχή σε αυτό το έργο γιατί η αναχαίτιση της τάσης της ληστείας της χώρας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή μας. Είναι απαραίτητο να καταρρίψουμε όλες τις εικασίες και να αποκαλύψουμε εγκλήματα του παρελθόντος. Ιστορικά, ο ενεργειακός τομέας μαστίζεται από κερδοσκοπία, εγκληματικές καταχρήσεις και εισαγωγές σε διπλές τιμές. Τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον", επεσήμανε ο Mickoski, προσθέτοντας ότι "η ακεραιότητα και η διαφάνεια θα αποτελέσουν προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας