Μενού Ροή
Ποιος είναι ο επιχειρηματίας στη Βόρεια Μακεδονία που συνδέει αγροτική οικονομία και φωτοβολταικά και επενδύει σε ένα μεγάλο σύστημα μπαταριών

Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μάθει ότι η ένωση των καλών πλευρών στην κοινωνία είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ένα μέλλον για τη χώρα, δήλωσε ο ιδιοκτήτης και επιχειρηματίας Kocho Angjushev, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 20ής επετείου των εταιρειών του Fero Invest και Brako.

«Κάνω μια πρόταση σε όλους τους μεγάλους επιχειρηματίες, σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν μια ανώνυμη εταιρεία και να φτιάξουν ένα μεγάλο σύστημα μπαταριών 100-200 MWh, που θα είναι εγγύηση ότι η ενεργειακή μετάβαση θα πετύχει», είπε ο Angjushev, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να ενοποιήσει την οικονομία και να βοηθήσει περαιτέρω την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ η ενεργειακή μετάβαση είναι μια εξαιρετική ιδέα, η διαδικασία είναι δαπανηρή και έχει πολλές προκλήσεις.

«Εμείς στην εταιρεία μας εργαζόμαστε για την ανάπτυξη συστημάτων μπαταριών για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας εδώ και δύο χρόνια και η τελευταία φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας που κατασκευάσαμε στο Rankovce είναι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπου θα εγκατασταθεί το σύστημα μπαταριών. Είναι η ενεργειακή μετάβαση που είναι μια ευκαιρία για ενοποίηση, πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα πλεονάσματα και τις ελλείψεις ενέργειας στο μέλλον, επομένως χρειαζόμαστε ένα μεγάλο σύστημα εξισορρόπησης», σημείωσε ο Angjushev.

Νέες επενδύσεις

Στα επόμενα 10 χρόνια, ο ίδιος και οι εταιρείες του σχεδιάζουν επενδύσεις σε μια νέα ιδέα που ονομάζεται γεωργικός ενεργειακός συνδυασμός, επενδύσεις στον αυτοματισμό και τη ρομποτοποίηση της παραγωγής στο Μπράκο, καθώς και νέα μοντέλα οικολογικών οχημάτων για τη διατήρηση της υγιεινής σε αστικά περιβάλλοντα.

«Στο παρελθόν, στον σοσιαλισμό, υπήρχε μια έννοια που ονομαζόταν γεωργικός βιομηχανικός συνδυασμός - ZIK, και τώρα αυτό αλλάζει και δημιουργούμε μια νέα έννοια - ZEK, ένα γεωργικό ενεργειακό συνδυασμό, που θα αντιπροσωπεύει ένα κλασικό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας. και θα πρέπει να υιοθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα», εξήγησε ο Angjushev.

Η προτεινόμενη δυναμικότητα θα περιλαμβάνει δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βιοαερίου ισχύος 3 MW, οι οποίοι εκτός από ηλεκτρική ενέργεια θα παράγουν και θερμική ενέργεια, με την οποία θα είναι δυνατή η θέρμανση θερμοκηπίων, ένα εργοστάσιο παραγωγής χούμου. άνοιξε, καθώς και φάρμες με αγελάδες.

«Θα κάνουμε αυτό που είμαστε ειδικοί - το ενεργειακό κομμάτι, και αναζητούμε συνεργάτες στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας που ξέρουν πώς να το κάνουν. Θα τους παρέχουμε χώρο και θα διασφαλίζουν επίσης ότι τα οργανικά απόβλητα θα συλλέγονται πάντα και θα χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας. Έτσι με το ΖΕΚ παίρνουμε ρεύμα, πρώιμες καλλιέργειες, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, χούμο και το πολύ σημαντικό, μηδενικά απόβλητα, που είναι το καλύτερο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας», κατέληξε ο επιχειρηματίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας