Μενού Ροή
Η ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανοίγει νέο κεφάλαιο για την Ήπειρο

Την ικανοποίηση του για την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, εκφράζει με σχετική ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επισημαίνει , πως αυτή η σημαντική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας, την οποία συνέδραμαν ουσιαστικά οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Δήμο Ζαγορίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό,τον Πρόεδρο της Βουλής και την υπουργό Πολιτισμού.

"Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας και στην επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Κατά πρώτον, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με την επιτόπια επίσκεψή του στο Ζαγόρι λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε το "σύνθημα" της επανεκκίνησης της διαδικασίας, μετά την 5ετή αναστολή της

Στον συντοπίτη μας, Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επί θητείας του οποίου στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε ξεκινήσει η πρωτοβουλία για σύνταξη φακέλου και στη νυν Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που και σε αυτό το μεγάλο θέμα για την Ήπειρο, έκανε εξαιρετική και οργανωμένη δουλειά"αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Καχριμάνης.

Παράλληλα δε, τονίζει ότι " για όλους μας, ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, που αφορά την προστασία της παγκόσμιας ,πλέον , κληρονομιάς.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανοίγει ένα επιπλέον νέο κεφάλαιο, που αφορά και την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, στα Μνημεία της UNESCO. Μια διαδικασία που θα επιταχυνθεί μετά την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου της Περιφέρειας για την παράκαμψη του Αρχ. Χώρου – νέα εισόδου Πρέβεζας".

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας