Μενού Ροή
deyal
Λάρισα: Νέα βυτιοφόρα αποφρακτικά οχήματα παρέλαβε η ΔΕΥΑΛ

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος της ΔΕΥΑ Λάρισας, καθώς πριν από μερικές ημέρες έγινε η παραλαβή δύο νέων βυτιοφόρων αποφρακτικών οχημάτων, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Η παραλαβή έγινε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας, που είχε ξεκινήσει το 2021, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 1,06 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των βυτιοφόρων αποφρακτικών μηχανημάτων της ΔΕΥΑΛ αποτελούνταν από πέντε οχήματα, τα οποία είχε προμηθευτεί η Δημοτική Επιχείρηση τη δεκαετία του 1990. Ως αποτέλεσμα της παλαιότητας, τα οχήματα παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες και βγαίνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εξαιτίας της καθημερινής χρήσης τους για την τακτική, αλλά και την έκτακτη συντήρηση των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων.

Τα δυο νέα αποφρακτικά μηχανήματα έχουν, μεταξύ άλλων, σύστημα τετραδιεύθυνσης για ασφαλή και ευέλικτη κίνηση εντός της πόλης.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Λάρισας, Θανάση Μαμάκου, του αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο γενικός διευθυντής , Δημήτρης Σαββοργινάκης, ο διευθυντής υπηρεσίας δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, Αναστάσιος Αφέντης και ο προϊστάμενος Η/Μ Τμήματος, Ηλίας Μπουφίκος.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας