Μενού Ροή
Σάμος: Η δημόσια βιβλιοθήκη ψηφιοποιείται

Oλοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη το έργο “Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Κόμβος Σάμου”, που χρηματοδοτηθηκε απο το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το έργο ξεκίνησε επί δημαρχίας Μ. Αγγελόπουλου και ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Γεωργίου Στάντζου.Η Βιβλιοθήκη απέκτησε server, λογισμικά βιβλιοθηκονομίας, συστήματα ασφαλείας και συστήματα RFID.

Δημιουργήθηκε ο ηλεκτρονικός κατάλογος, στον οποίον έως σήμερα έχουν ενταθεί περίπου 25.000 τίτλοι βιβλίων ανάμεσά τους όλα τα λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία και ποίησης, τα οποία δανείζονται πλέον ηλεκτρονικά.

Επίσης έχουν ψηφιοποιηθεί και διατίθενται 8.000 σελίδες σαμιακών εφημερίδων, με δυνατότητα αναζήτησης λέξεων, αφού έχουν λάβει επεξεργασία με λογισμικό OCR.Ο Κατάλογος της Βιβλιοθήκης και το Ψηφιακό Αρχείο είναι στο opac.samoslibrary.gr

Επίσης δέχτηκε άλλη μία δωρεά από το e-shop.gr το οποίο σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Όμιλο ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ, τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τις Εκδόσεις Διόπτρα και Susaeta Εκδοτική, επέλεξε να προσφέρει τουλάχιστον 100 τίτλους βιβλίων στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Αθανασόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας e-shop.gr, επισκέφτηκε την βιβλιοθήκη για την παράδοση των βιβλίων με σκοπό τον εμπλουτισμό της συλλογής της αλλά και για να απονείμει τιμητική πλακέτα στο προσωπικό και την Διοίκηση της Βιβλιοθήκης, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη προσπάθεια της βιβλιοθήκης να προσφέρει στους κατοίκους της Σάμου ολοκληρωμένη πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας