Μενού Ροή
taxi
«ZAP Taxi Club»: Η νέα πρόταση ηλεκτροκίνησης για ταξί στην Αττική

Η νέα πρόταση ηλεκτροκίνησης για ταξί στην Αττική, το ZAP Taxi Club, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία επενδύσεων SirecEnergy, σε συνεργασία με τις εταιρείες Εθνική Leasing, που είναι ο χρηματοδότης του project και τη FREENOW παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ZAP A.E., εταιρεία που δημιουργήθηκε από την SirecEnergy, αναπτύσσει ένα νέο δίκτυο ταχείας φόρτισης στην  Αττική, αποκλειστικής χρήσης για τα ηλεκτρικά ταξί, μέλη του ZAP Taxi Club. Τα συγκεκριμένα ταξί μπορούν να τα αποκτήσουν οι ενταγμένοι στην πλατφόρμα της FREENOW, ιδιοκτήτες άδειας ταξί, αποσύροντας το παλαιό συμβατικό τους όχημα, με σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Εθνική Leasing, έχοντας πλήρη κάλυψη συντήρησης οχήματος, ασφάλισης και απαιτούμενης ενέργειας, σε συνδυασμό με τη σχετική κρατική επιδότηση για την αγορά. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες των νέων ηλεκτρικών ταξί - μέλη πλέον του ZAP Taxi Club -  ενταγμένοι στην πλατφόρμα της FREENOW, και συγκεκριμένα στον στόλο ‘'Green Taxi'', αυτόματα αποκτούν προτεραιότητα στο πρόγραμμα επιβράβευσης συνεργατών οδηγών της εταιρείας. Οι ιδιοκτήτες ταξί συμμετέχοντας στο ZAP Taxi Club και έχοντας εξασφαλίσει τη συντήρηση και την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, καθώς και  την  άμεση πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της ZAP 24/7, επωφελούνται από την εξοικονόμηση τουλάχιστον 30% στο συνολικό κόστος λειτουργίας του ταξί και από τα υψηλότερα έσοδα λόγω προτεραιότητας διάθεσης των ηλεκτρικών οχημάτων στους επιβάτες, μέσω της πλατφόρμας της FREENOW.

Το νέο δίκτυο ταχείας φόρτισης αναπτύσσεται σε 10 κεντρικά σημεία στην Αττική, συμπεριλαμβανομένων της περιοχής του Αεροδρομίου, του ΟΑΚΑ, της περιοχής του λιμένος Πειραιά, του Κέντρου της Αθήνας, του σταθμού των ΚΤΕΛ Κηφισού, των Βορείων, Δυτικών και Νοτίων προαστίων και θα λειτουργεί αποκλειστικά για τα μέλη του Zap Taxi Club σε 24ωρη βάση. Το 1ο σημείο φόρτισης θα παραδοθεί σε λειτουργία εντός του Ιουνίου, τα υπόλοιπα 9 μέχρι το τέλος του 2024 και θα παρέχουν τη δυνατότητα στα ηλεκτρικά ταξί να φορτίσουν μέσα σε 20 λεπτά.

Σημειώνεται, ότι η Εθνική Leasing, εταιρεία στον κλάδο των Χρηματοδοτικών Μισθώσεων, παρέχει χρηματοδότηση, μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης στους ιδιοκτήτες άδειας ταξί. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει δυνατότητα επιλογής οχημάτων από 7 συνεργαζόμενους κατασκευαστές (Skoda, Mercedes, VW, KIA, Hyundai, MG, BYD) και συμβολαίων 4ετίας ή 5ετίας με 100.000 και 75.000 χιλιόμετρα ανά έτος αντίστοιχα. Κατά τη λήξη των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το όχημα έναντι συμβολικού τιμήματος. Το μέσο μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται ενδεικτικά από 980 έως 1.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου που θα επιλεγεί, τα ετήσια χλμ. και τα έτη μίσθωσης, και θα περιλαμβάνει το κόστος αυτοκινήτου, ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης πυρός και κλοπής, τακτική συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, κάλυψη  βλαβών και φόρτιση στο δίκτυο ZAP για 250 χλμ. ανά ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας