Μενού Ροή
Goldman Sachs: Οι κερδοφόρες ενεργειακές επενδύσεις για τους επόμενους 12 μήνες

Υπό την απειλή των γεωπολιτικών εξελίξεων και κυρίως του πολέμου Χαμάς - Ισραήλ, η Goldman Sachs προβλέπει ενεργειακές αποδόσεις 31% τους επόμενους 12 μήνες.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει αποδόσεις 21% στα εμπορεύματα, καθώς οι τιμές προσφοράς αυξάνονται, η νομισματική πολιτική γίνεται λιγότερο επιθετική και οι φόβοι για ύφεση υποχωρούν. Σύμφωνα με την τράπεζα τα μεγαλύτερα κέρδη αναμένονται στην ενέργεια και τα βιομηχανικά μέταλλα. Συγκεκριμένα, αναμένει αποδόσεις 17,8% για τα βιομηχανικά μέταλλα, με τα αποθέματα χαλκού και αλουμινίου να μειώνονται, οδηγώντας σε άνοδο των τιμών το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

«Συνιστούμε θέση long στα εμπορεύματα το 2024, καθώς αναμένουμε κάπως υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων λόγω ευνοϊκότερων κυκλικών παραγόντων, σημαντικές αποδόσεις από ανεμογεννήτριες» και «αντιστάθμιση της αξίας έναντι αρνητικών σοκ προσφοράς». Επιπλέον, η Goldman προβλέπει ότι το πετρέλαιο θα κερδίσει λόγω των περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ. Η ενέργεια και ο χρυσός αποτελούν μακροχρόνια φαβορί σε ένα πλαίσιο γεωπολιτικού κινδύνου. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε ότι η ζήτηση έχει «συνεχή ανθεκτικότητα» που της επιτρέπει να ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου, ανέφερε το Reuters.

Ενώ η Goldman Sachs βλέπει τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να ολοκληρώνεται, επικαλούμενη τον αποπληθωρισμό, με τις μειώσεις επιτοκίων να έρχονται μόνο το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η Morgan Stanley διαφωνεί, προβλέποντας ότι η Fed θα προβεί σε βαθιές μειώσεις επιτοκίων. τα επόμενα δύο χρόνια καθώς ο πληθωρισμός πέφτει.

Η Morgan Stanley αναμένει την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο του 2024, ακολουθούμενη από μια δεύτερη τον Σεπτέμβριο κατά 25 μονάδες βάσης, προβλέποντας επιτόκιο 2,375% μέχρι το τέλος του 2025. Η Goldman, αντίθετα, βλέπει τα επιτόκια στο 3,5%-3,75% μέχρι τα μέσα -2026, σύμφωνα με το Bloomberg. Παρά τις ευοίωνες προοπτικές της για την ενέργεια, η Goldman μείωσε τις προβλέψεις της για το αργό Brent λόγω των προσδοκιών για χαμηλότερη ζήτηση και υψηλότερη προσφορά από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα και τη Νιγηρία το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η επενδυτική τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για το αργό Brent από 98 δολάρια σε 92 δολάρια για το 2024.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας