Μενού Ροή
ptolemaida
Πτολεμαΐδα: 330 εκατ. ευρώ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για το 2024

Το 2024 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τρέξουν οι πρώτες δράσεις του προγράμματος δίκαιης αναπτυξιακής Μετάβασης κι όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις που έγιναν στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-27» που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, έχει προγραμματιστεί το πόσο των 330 εκατ. ευρώ που θα φορά επενδυτικά σχέδια για τις επιχειρήσεις στις λιγνιτικές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε στις εργασίες της Επιτροπής ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, επεσήμανε «ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει η μέγιστη ταχύτητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, τόνισε ότι «η Δυτική Μακεδονία αποτελεί τον πυρήνα του σχεδιασμού της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» κι ότι η επιλογή της Πτολεμαΐδας ως τόπος πραγματοποίησης της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης «δηλώνει τη σημασία που δίνεται στους λιγνιτικούς Δήμους».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, μίλησε για την «πολύ καλή πορεία που παρουσιάζει η υλοποίηση του Προγράμματος» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027

Τέλος ο προϊστάμενος και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ - ΔΑΜ, παρουσίασαν την πορεία του Προγράμματος και των έργων μέχρι σήμερα, καθώς και τις νέες δράσεις που θα ενεργοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, ύψους 550.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων επιχειρηματικότητας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, υπηρεσιακά στελέχη από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας