Μενού Ροή
Κάτω από τα 78 δολάρια το brent

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειές τους από την προηγούμενη συνεδρίαση, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές  ανησυχούν για την αύξηση της προσφοράς αργότερα μέσα στο έτος, εν μέσω επιφυλακτικών προοπτικών ζήτησης από τον βασικό καταναλωτή, τις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ υποχώρησαν  νωρίς το πρωί 1,03% στα 77,55 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ έκλεισε κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τις 7 Φεβρουαρίου, μετά από πτώση άνω του 3% τη Δευτέρα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν 0,2% στα 74,05 δολάρια. Είχε επίσης διαμορφωθεί κοντά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών τη Δευτέρα, μετά από διολίσθηση 3,6%.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί το μπρεντ σημείωνε πτώση 0,96% στα 77,61 δολάρια, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρούσε 1,24% στα 73,30 δολάρια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε την Κυριακή να παραταθούν οι περισσότερες από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2025, αλλά άφησε περιθώριο για εθελοντικές περικοπές από οκτώ μέλη που θα αποσυρθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο και μετά.

Τα σημάδια εξασθένησης της αύξησης της ζήτησης έχουν επίσης πιέσει τις τιμές του πετρελαίου. Η μέση τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 5,8 σεντς στα 3,50 δολάρια ανά γαλόνι τη Δευτέρα. Η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την Τετάρτη στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου. 

Το παρεχόμενο προϊόν, που θεωρείται υποκατάστατο της ζήτησης, θα δείξει πόση βενζίνη καταναλώθηκε γύρω από το Σαββατοκύριακο (Memorial Day), την έναρξη της αμερικανικής οδηγικής περιόδου.

Οι ανησυχίες σχετικά με αυτούς τους μακροοικονομικούς παράγοντες από τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο είναι πιθανό να συνεχίσουν να οδηγούν τις τιμές βραχυπρόθεσμα, λένε ορισμένοι αναλυτές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας