Μενού Ροή
Η Νιγηρία στοχεύει σε σημαντική αύξηση παραγωγής πετρελαίου ως το τέλος 2024

Η Νιγηρία αναμένει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, μετά από επενδύσεις ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες πετρελαίου, που λειτουργούν στη χώρα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας το Σάββατο.

Η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, αλλά η παραγωγή της έχει μειωθεί λόγω μαζικών κλοπών πετρελαίου, επιθέσεων σε αγωγούς στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα και έλλειψης επενδύσεων, προκαλώντας τη μείωση των εσόδων της κυβέρνησης και μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε 1,41 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Ιούλιο, δείχνουν δεδομένα από τον ρυθμιστή πετρελαίου.

Ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μπόλα Τινούμπου για την ενέργεια, Ολού Βερχάιεν, και ο ρυθμιστής πετρελαίου είχαν σειρά συναντήσεων με 15 εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των Total, Chevron, Shell και ExxonMobil, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή, ανέφερε η προεδρία στην ανακοίνωση.

Οι εταιρείες είχαν εντοπίσει ορισμένα εμπόδια στις επενδύσεις, τα οποία η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει, προσθέτει η προεδρία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

"Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, αναμένεται ότι τα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμα στοιχεία επενδύσεων, που βρίσκονται ήδη στην παραγωγική διαδικασία, θα ανοίξουν τον δρόμο για την παραγωγή 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, εκτός αν υπάρξουν απρόβλεπτες προκλήσεις", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ExxonMobil δεσμεύτηκε να προσφέρει επιπλέον παραγωγή πετρελαίου κοντά στα 40.000 βαρέλια ανά ημέρα στη Νιγηρία, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας