Μενού Ροή
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά από σερί εννέα συνεδριάσεων

Οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν χθες να κινούνται πτωτικά μετά από ένα ράλι εννέα συνεδριάσεων (που οφείλεται στις ανανεωμένες περικοπές της παραγωγής από τους ηγέτες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+) και με αποτέλεσμα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να έχουν υπεραγοραστεί.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 68 σεντς ή σχεδόν 0,8%, στα 89,92 δολάρια το βαρέλι, μετά από επτά συναπτές ημέρες ανόδου που το είχαν οδηγήσει την Τετάρτη στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 16 Νοεμβρίου.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 67 σεντς ή 0,8%, για να διαμορφωθεί στα 86,87 δολάρια το βαρέλι, αφού ολοκλήρωσε την προηγούμενη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου. Το ανοδικό σερί εννέα ημερών για το αμερικανικό αργό ήταν το μεγαλύτερο από το 2019.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+ έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο εποχικό επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Οι προμήθειες του καυσίμου κίνησης ενδέχεται να μην ανακάμψουν σύντομα, καθώς τα διυλιστήρια εισέρχονται στη φθινοπωρινή περίοδο συντήρησης, κατά την οποία δίνεται προτεραιότητα στην παραγωγή ντίζελ. Μια νέα αύξηση των τιμών της βενζίνης απειλεί να συμπιέσει τους καταναλωτές και κινδυνεύει να εκτροχιάσει τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζιτών να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού και τα αποθέματα στον κόμβο του Cushing, στην Οκλαχόμα, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας