Μενού Ροή
Σταθερή η παραγωγή από το κοίτασμα Λεβιάθαν παρά τον πόλεμο

Πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου ανέφερε η Ισραηλινή Ratio Energies, τονίζοντας βέβαια ότι η παραγωγή στο τεράστιο υπεράκτιο κοίτασμα Λεβιάθαν ήταν συνεπής, παρά τις διακοπές σε άλλα σημεία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα. Λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, η παραγωγή σε ένα άλλο ισραηλινό κοίτασμα, το Tamar, σταμάτησε και οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο μέσω του κανονικού αγωγού EMG ανεστάλησαν.

Ως αποτέλεσμα, η Ratio δήλωσε ότι "η ποσότητα φυσικού αερίου που παράγεται από τη δεξαμενή του Λεβιάθαν και κατευθύνεται στην τοπική αγορά αυξήθηκε σημαντικά, διασφαλίζοντας σταθερό ανεφοδιασμό στην τοπική βιομηχανία, παράλληλα με την τακτική ροή φυσικού αερίου προς την Ιορδανία και τη μείωση των ποσοτήτων που πωλούνται στην Αίγυπτο. Η δεξαμενή Λεβιάθαν συνέχισε να παράγει αέριο με συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και η συνεργασία δεν είχε καμία αρνητική επίπτωση στα έσοδα και την κερδοφορία μέχρι στιγμής".  Έκτοτε, η αγορά φυσικού αερίου ξεκίνησε ξανά την κανονική λειτουργία με την επανεκκίνηση της δραστηριότητας στο Tamar και στον αγωγό EMG, ανέφερε.

Τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν στα 94,6 εκατομμύρια δολάρια από 105,9 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη για την περίοδο υποχώρησαν στα 33,8 εκατομμύρια δολάρια από 44,4 εκατομμύρια δολάρια. "Ο ενεργειακός τομέας του Ισραήλ έχει επιδείξει την ανθεκτικότητά του και το εγγενές του πλεόνασμα αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Yigal Landau.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας