Μενού Ροή
Πτολεμαΐδα: Την εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού πάρκου συζητά ο Δήμος Εορδαίας

Την εγκατάσταση ενός μικρού  φωτοβολταϊκού πάρκου σε χώρους των Ορυχείων της ΔΕΗ για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Τηλεθέρμανσης αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Εορδαίας, διεκδικεί ο Δήμος Εορδαίας και η ΔΕΤΗΠ αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στη  ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας,  ο αντιδήμαρχος Ενέργειας Γιάννης Καραβασίλης, προηγήθηκε προσπάθεια δύο μηνών καταγραφής των αναγκών σε συνεργασία  με  τεχνικά στελέχη της  Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης και στη συνέχεια, μαζί με αρμόδιους  τοπικούς εκπροσώπους της ΔΕΗ επισκέφθηκαν χώρους που μπορούν να ικανοποιήσουν το  αίτημα αυτό. Απαιτείται έκταση 1800 περίπου στρεμμάτων προκειμένου να εγκατασταθεί ένα φωτοβολταικό πάρκο ισχύος 120 MW, έργο που θα αποφέρει  οικονομικά οφέλη.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Πέτρος Ταταρίδης αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη αυτή,  γιατί το Σώμα συζητούσε το θέμα  επί της  Στρατηγικής ΜΠΕ του Ειδικού πολεοδομικού σχεδίου ζώνης Απολιγνιτοποίησης Πτολεμαΐδας, κι έκανε λόγο για σχέδιο επεξεργασίας ενεργειακής καύσης απορριμμάτων, ζητώντας γενικότερη ενημέρωση για το φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, απαντώντας στον κ. Ταταρίδη, χαρακτήρισε «εικασίες» τα περί καύσης απορριμμάτων και επιχειρηματολόγησε επί του αιτήματος που εξυπηρετεί το στόχο της  απομείωσης  του κόστους ενέργειας. 

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας