Μενού Ροή
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς και η πράσινη ενέργεια «κατακτούν» την Ινδία

Οι δυνατότητες συνεργασίας στην Οικονομία και το Εμπόριο γενικότερα αλλά και οι μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς αυτούς, είναι το αντικείμενο Συνεδρίου που διοργανώνεται σήμερα στην Βομβάη από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Ινδίας με κύριο ομιλητή τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Organic Electronic Technologies,  Στέργιος Λογοθετίδης παίρνει μέρος στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικό και το Enterprise Greece στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ινδία.

Η ελληνική αποστολή στην οποία συμμετέχουν 120 άτομα παίρνει μέρος σε διεθνή Συνέδρια, επιχειρηματικά φόρουμ και συναντήσεις από τις 19-24 Φεβρουαρίου στο Νέο Δελχί, τη Βομβάη και τη Μπάγκαλορ.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας ΟΕΤ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων HOPE-A καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης  παρουσίασε στο πλαίσιο του CII INDIA EUROPE Business & Sustainability Conclave2024 που διοργανώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου   τις μοναδικές ιδιότητες των 3ης γενιάς φωτοβολταϊκών και τις εφαρμογές τους στα κτίρια, τα θερμοκήπια ως αγροβολταικά, τα αυτοκίνητα κ.ά Τα οργανικά φωτοβολταϊκά είναι ελαφρά , ημιδιαφανή και ιδιαίτερα εύκαμπτα και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να εμποδίσουν την ορατότητα, και επιπλέον μπορούν να εξασφαλίσουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας τις ιδιότητές τους και τις εφαρμογές τους στις πράσινες έξυπνες πόλεις χρηματοδοτεί τη δημιουργία εργοστασίου μαζικής παραγωγής τους. Επικεφαλής αυτού του εμβληματικού ευρωπαϊκού έργου με την επωνυμία Flex2Energy είναι η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies , η οποία έχει περισσότερα από 30 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών στο ενεργητικό της και  βρίσκεται σήμερα στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς.

Οι  εφαρμογές των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, τα οποία μπορούν  να αξιοποιηθούν ως αγροβολταϊκά εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και γης σε θερμοκήπια και ανοιχτές καλλιέργειες, είναι και το αντικείμενο συζήτησης σε σειρά B2B επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ Στέργιος Λογοθετίδηςι στο πλαίσιο του Ελληνοινδικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στη Βομβάη.

Σήμερα 22 Φεβρουαρίου στην Βομβάη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών της Ινδίας διοργανώνει ελληνοινδικό φόρουμ με κεντρικό ομιλητή τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας Dr Anish Shah ο επίτιμος Υπουργός Βιομηχανίας Govt. of Maharashtra και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστας Φραγκοκώστας κάνουν σημαντικές τοποθετήσεις για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές μεταξύ των δύο χωρών και θα αναφερθούν διεξοδικά στους τομείς ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών. Στο τέλος της διοργάνωσης θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece (του εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων) και του αντίστοιχου φορέα στην Ινδία

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στην Μπάγκαλορ ο Σύνδεσμος Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διερευνώντας την Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας Μελλοντικές προοπτικές» Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις στις οποίες θα πάρουν μέρος τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας