Μενού Ροή
Καλιφόρνια: Οι οικιακές μπαταρίες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν στην αγορά ηλεκτρικής ισχύος
Google Logo ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ENERGYMAG.GR ΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ GOOGLE

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται η επάρκεια του ηλεκτρικού δικτύου φέρνει η Καλιφόρνια, καθώς οι νομοθέτες της πολιτείας ενέκριναν νομοθεσία που ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή των καταναλωτών στην αγορά ηλεκτρικής ισχύος.

Το νομοσχέδιο SB 913, που εισηγήθηκε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Josh Becker, προβλέπει την αναμόρφωση του πλαισίου επάρκειας ισχύος, ώστε οι κατανεμημένοι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται σε σπίτια και επιχειρήσεις να μπορούν να ανταγωνίζονται τις συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου.

Στο νέο μοντέλο εντάσσονται οικιακές μπαταρίες, φωτοβολταϊκά με αποθήκευση, ηλεκτρικά οχήματα με δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, «έξυπνοι» θερμοστάτες και αντλίες θερμότητας που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Η λογική πίσω από τη μεταρρύθμιση είναι ότι χιλιάδες μικρές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν συντονισμένα και να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια όταν το δίκτυο αντιμετωπίζει υψηλή ζήτηση. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να συγκεντρώνονται σε Εικονικούς Σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής (Virtual Power Plants), επιτρέποντας στους διαχειριστές να αντλούν ενέργεια από τις μπαταρίες ή να περιορίζουν προσωρινά την κατανάλωση.

Η δυνατότητα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής ή σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται απότομα.

Πάνω από 8.000 συστήματα αποθήκευσης τον μήνα

Η Καλιφόρνια διαθέτει ήδη μια μεγάλη βάση οικιακών συστημάτων αποθήκευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν τη νομοθεσία, τα νοικοκυριά εγκαθιστούν περισσότερα από 8.000 συστήματα μπαταριών κάθε μήνα, προσθέτοντας σχεδόν 100 MW νέας ισχύος αποθήκευσης στην πολιτεία.

Μέχρι σήμερα, όμως, οι ρυθμιστικοί περιορισμοί δεν επέτρεπαν την πλήρη αξιοποίηση αυτών των υποδομών. Ιδιαίτερα τα συστήματα vehicle-to-grid, μέσω των οποίων ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να επιστρέφει ενέργεια στο δίκτυο, αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην αναγνώριση και αποζημίωση της ενέργειας που προσέφεραν σε περιόδους αιχμής.

Το SB 913 επιχειρεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει την αμφίδρομη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ως κανονική πηγή διαθέσιμης ισχύος και απλοποιεί τις διαδικασίες εγγραφής τόσο για τους ιδιοκτήτες κατοικιών όσο και για τις εταιρείες που διαχειρίζονται Virtual Power Plants.

Παράλληλα, επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών σε μία ιδιοκτησία. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένας έξυπνος θερμοστάτης και ένα σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία θα μπορούν, για παράδειγμα, να λειτουργούν ως ένα ενιαίο ενεργειακό σύστημα.

Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση μετρητών και η αποζημίωση της ενέργειας που διοχετεύεται στο δίκτυο σε επίπεδο συσκευής, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης.

Μείωση επενδύσεων σε νέες μονάδες

Οι υποστηρικτές της νομοθεσίας εκτιμούν ότι η αξιοποίηση των υποδομών που έχουν ήδη αγοράσει οι καταναλωτές μπορεί να περιορίσει την ανάγκη για νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αιχμής και πρόσθετες επενδύσεις σε δίκτυα μεταφοράς.

Το κόστος τέτοιων έργων μετακυλίεται τελικά στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Η καλύτερη αξιοποίηση των οικιακών μπαταριών και άλλων ευέλικτων πόρων θα μπορούσε, επομένως, να συμβάλει στη συγκράτηση του κόστους.

Ο Brandon Garcia, διευθυντής της Advanced Energy United στην Καλιφόρνια, σημείωσε ότι η νομοθεσία δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ενεργειακές υποδομές που έχουν ήδη εγκαταστήσει, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στο δίκτυο.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Becker υποστήριξε ότι η αξιοποίηση της καθαρής ενέργειας που παράγεται και αποθηκεύεται στα ίδια τα σπίτια αποτελεί έναν από τους οικονομικότερους τρόπους για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης, χωρίς να απαιτούνται αντίστοιχες επενδύσεις σε νέες συμβατικές υποδομές.

Το επόμενο βήμα ανήκει πλέον στη Ρυθμιστική Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της Καλιφόρνιας, η οποία θα ξεκινήσει τη διαδικασία θέσπισης των λεπτομερών κανόνων. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται οι τιμές αποζημίωσης, αλλά και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των οικιακών συστημάτων και των εταιρειών που συγκεντρώνουν τους πόρους σε Virtual Power Plants.

Πηγή: pv-magazine

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας