Μενού Ροή
energy-scouts
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Νέες ημερομηνίες για το σεμινάριο “Energy Scouts Greece 2024”

Νέες ημερομηνίες (11, 16, 18 & 24 Απριλίου) ανακοινώθηκαν για το τετραήμερο διαδικτυακό σεμινάριο εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στην επιχείρηση, "Energy Scouts Greece 2024", το οποίο πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της προσφοράς προηγμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα μέλη του.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως και τις 29 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvTM_cFr9S2t6m3BnMDbr3m5Pc_DyVDKu5-gNUtYCLNM5c1Q/viewform?usp=sf_link

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το "Energy Scouts Greece 2024", απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των κλάδων της αγοράς και προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να συμβάλουν ως "Energy Scouts", στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και τονίζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, εισηγητές θα αναπτύξουν θεματολογίες, όπως:

- Εισαγωγή στην προστασία του κλίματος

- Εξοικονόμηση πόρων

- Εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι, μέχρι σήμερα, πάνω από 90 "Ενεργειακοί Πρόσκοποι" έλαβαν μέρος σε αντίστοιχες δράσεις του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την προσωπική τους συνεισφορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα, εντόπισαν τις καταλληλότερες τεχνολογίες, τεχνικές και δράσεις, που απαιτούνται στον εργασιακό χώρο, για να επιτύχουν οι εταιρείες τους μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και πράσινη ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδικτυακού σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν και να παρουσιάσουν, μέσω ενός πρακτικού Project, που θα αναπτύξουν με τη βοήθεια των εισηγητών, πώς μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες τους να γίνουν πιο βιώσιμες και να προωθήσουν την πράσινη ενεργειακή πολιτική.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το κόστος συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας