Μενού Ροή
Πράσινο φως για υδροηλεκτρικό έργο στην Ξάνθη

Πράσινο φως έλαβε και βαίνει προς υλοποίηση ακόμα ένα project Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα που αφορά έργο για νέο υδροηλεκτρικό στην Ξάνθη. Πρόκειται για το έργο κατασκευής και λειτουργίας Μικρού Υδροηλεκτρικού  έργου ισχύος 1280kW στη θέση “Σμίνθη” επί του ρέματος Τσάι του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη.

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώνοντας σιγά σιγά την αδειοδοτική διαδικασία. Φορέας υλοποίησης του έργου για υδροηλεκτρικό στην Ξάνθη είναι η εταιρεία ΝΑΝΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων αφορά την κατασκευή και λειτουργία ενός μικρού υδροηλεκτρικού έργου (ΜΥΗΕ) παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 1,28MW που χωροθετείται στη θέση «Σμίνθη» επί του ρέματος Τσάι, στο Δήμο Μύκης της Π.Ε. Ξάνθης.

Η υδραυλική πτώση που θα εκμεταλλεύεται το έργο είναι ίση με 57m και τα βασικά έργα που περιλαμβάνει, είναι μια υδροληψία σε υψόμετρο +365m, αγωγό προσαγωγής των υδάτων μήκους 2.720m και σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε υψόμετρο +308m. Το νερό μετά τη διέλευση του από τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, μέσω

διώρυγας φυγής, θα επιστρέφει στην κοίτη του ρέματος Τσάι.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας