Μενού Ροή
thermansi
Τελειώνει η φετινή περίοδος θέρμανσης στη Βόρεια Μακεδονία λόγω καιρού

Καθώς η περίοδος θέρμανσης της Βόρειας Μακεδονίας πλησιάζει στο τέλος της, η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας της χώρας δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις καθημερινές καιρικές θερμοκρασίες για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση σε κατάσταση αναμονής για το σύστημα θέρμανσης.

Η Επιτροπή ενημέρωσε επίσης για το πρωτόκολλο για αυτή τη μεταβατική περίοδο.

«Η περίοδος θέρμανσης λήγει σήμερα, αλλά μέχρι το τέλος Απριλίου μπαίνουμε σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία η Επιτροπή ενημερώνει τις μονάδες θέρμανσης σε καθημερινή βάση εάν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την ενεργοποίηση του συστήματος θέρμανσης. Σύμφωνα με το άρθρο 45 των Κανόνων Προμήθειας, κάθε φορά που η προβλεπόμενη μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι 12 και χαμηλότερη από 12, τότε δίνεται εντολή ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την έναρξη της παραγωγής, διανομής και προμήθειας θερμικής ενέργειας στους καταναλωτές τιμολογίων», ανέφερε σε δήλωσή του ο ρυθμιστικός φορέας.

Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία από τη Διοίκηση Υδρομετεωρολογικών Υποθέσεων της χώρας δείχνουν ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια. Με την προβλεπόμενη μέση ημερήσια θερμοκρασία στην πρωτεύουσα των Σκοπίων να αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του συστήματος θέρμανσης.

Παλιό σύστημα θέρμανσης και παλιά προβλήματα

Καθώς η γηράσκουσα υποδομή της χώρας αγωνίζεται να συμβαδίσει, το σύστημα θέρμανσης αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις για τη διατήρηση της απόδοσης και της αξιοπιστίας.

Στην αρχή της περιόδου θέρμανσης πέρυσι, συνολικά 210 εγκαταστάσεις έκλεισαν λόγω διαφόρων ελαττωμάτων, με αποτέλεσμα την αναστολή της παροχής θερμικής ενέργειας σε αυτές τις τοποθεσίες. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν χωρίς θέρμανση μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.

Μεταξύ αυτών, 140 εγκαταστάσεις επηρεάζονται από ελαττώματα εσωτερικής εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων διαρροών καλοριφέρ ή βαλβίδων, ή άλλα ζητήματα για τα οποία η επισκευή εμπίπτει στην ευθύνη των ιδιοκτητών ακινήτων.

Στα Σκόπια, συνολικά περίπου 60 χιλιάδες νοικοκυριά και κτίρια θερμαίνονται με θερμική ενέργεια. Από την αρχή του έτους, υπάρχουν περίπου χίλιοι νέοι καταναλωτές συνδεδεμένοι στο σύστημα διανομής θερμότητας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας