Μενού Ροή
Οι τιμές ανά ποικιλία οινοστάφυλων από την ΕΑΣ Ηρακλείου

Η ΕΑΣ Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της για τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Οι τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, διαμορφώνονται ως εξής: Ασύρτικο 0,80€, Θραψαθήρι 0,70€, Λευκές ποικιλίες (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό) 0.60€, Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet) 0,55€, Syrah 0.45€, Μαντηλάρι 0,30€, Λιάτικο 0,45€, Βηλάνα 0,35€, Κοτσιφάλι 0,40€ και Κοτσιφολιάτικο 0,30€.

Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοσταφύλων θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και την επεξεργασία.

Συγκεκριμένα  θα είναι :

  • 0,30€/kg για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό
  • 0,25€/kg  για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.

Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ενεργοποίησαν  τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή.

Στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις προαναφερόμενες τιμές το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με τη μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου. Επίσης θα δοθεί έναντι της αξίας του προϊόντος, κουπόνι από μεγάλη αλυσίδα Super Market για αγορά καταναλωτικών αγαθών.

Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον  12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.

Τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή, καθώς και  τα Υποκαταστήματα Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου όπου η ημερομηνία έναρξης τους θα  καθοριστεί από τα αντίστοιχα γραφεία τους. Παραλαβή θα γίνεται και στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 792108, 791250 & 6936698241

Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου : 28910/22223

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας