Μενού Ροή
oryxeio amintaio
Φλώρινα: Αντιδράσεις των κατοίκων της Αχλάδας για την επέκταση των ορυχείων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Τ.Κ. Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας από την εξόρυξη λιγνίτη. Όπως υποστηρίζουν, «το ορυχείο της Αχλάδας έχει φτάσει 70 μέτρα από τα σπίτια τους και ο δρόμος έχει μείνει στην κυριολεξία “κρεμασμένος” καθιστώντας τον άκρως επικίνδυνο για την διέλευση των κατοίκων του χωριού», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας Βασίλης Ντόνος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας. 

Ο κ. Ντόνος τόνισε πως ήδη έχει προβεί σε καταγγελία στην αρμόδια Εισαγγελία αναμένοντας τις κινήσεις της για την επίλυση του προβλήματος. Σημειώνει ακόμα πως “δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή έτυχε το χωριό να βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδιωτικό ορυχείο το οποίο επεκτείνεται και ήδη έχει καταστρέψει το μισό χωριό δημιουργώντας ένα σεληνιακό τοπίο. Και τώρα που καλοκαίριασε η δυσωδία στην ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς αυταναφλέγεται ο λιγνίτης με αποτέλεσμα να απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα που είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία όλων μας”.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντόνος το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι θα προβούν σε κινητοποιήσεις ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα ιδιωτικά ορυχεία της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας