Μενού Ροή
Ηράκλειο: Ενισχύεται το σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων, προϋπολογισμού περίπου 460.000 ευρώ, προχώρησε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης για την «Ανάπτυξη Συστήματος Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων», που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη σύμβαση «Προμήθεια οικιακών κάδων, κάδων γειτονιάς και οικιακών κομποστοποιητών», προϋπολογισμού 125.209,00 ευρώ, που προβλέπει την προμήθεια κάδων για τη συλλογή των βιοαποβλήτων από τα νοικοκυριά και μεγάλους παραγωγούς (καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, supermarkets και λοιπά καταστήματα πώλησης τροφίμων). Υπό αυτό το πρίσμα, προβλέπεται η ανάπτυξη ενός νέου δικτύου συλλογής το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τo υφιστάμενο δίκτυο συλλογής σύμμεικτων αποβλήτων και θα αποτελείται από κεντρικούς κάδους, οι οποίοι θα χωροθετηθούν σε κεντρικά σημεία συλλογής, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο δίκτυο των κάδων αποκομιδής των σύμμεικτων αποβλήτων (πράσινοι κάδοι) και επιπλέον κάδους κουζίνας, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά, για προδιαλογή-συγκέντρωση των βιοαποβλήτων και μεταφορά τους στους κεντρικούς κάδους, αλλά και οικιακούς κομποστοποιητές που θα διανεμηθούν σε αντίστοιχα νοικοκυριά. Ο χρόνος παράδοσης του εξοπλισμού, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι τρεις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η δεύτερη σύμβαση που υπογράφηκε αφορά την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων βιοαποβλήτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 8 κμ, με σύστημα ανύψωσης κάδων, με προϋπολογισμό 334.800 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι πέντε μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

«Ενισχύουμε το σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων στον δήμο μας, εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Εστιάζουμε σε έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων», δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας