Μενού Ροή
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας

Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, μετά από την πρόσφατη δολιοφθορά τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, κατόπιν σχετικών εντολών του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη η ανάδοχος εταιρεία του έργου, κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα για το συμβάν από το Λιμεναρχείο. Αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, έγινε και άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασής της.

Οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών. Η διαδικασία της επισκευής ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις ενέργειες δολιοφθοράς ο αγωγός λειτουργούσε κανονικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας