Μενού Ροή
ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η επέκταση των δραστηριοτήτων - Ανοίγει ο δρόμος για Κωτσόβολο και Enel Ρουμανίας

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ άναψε το πράσινο φως για την είσοδο του ομίλου και σε άλλες δραστηριότητες πέραν εκείνων της ενέργειας.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τις τροποποίησεις του καταστατικού της εισηγμένης ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο ώστε να μετατραπεί η ΔΕΗ «από μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε μίαν εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, επικεφαλής ενός πολυσχιδούς και μεγάλου πολυεθνικού Ομίλου, που δραστηριοποιείται, αμέσως ή εμμέσως, σε πολλές επιμέρους Αγορές, πέραν αυτής της ενέργειας», σύμφωνα και με το κείμενο της απόφασης που ενέκρινε η ΕΓΣ των μετόχων.

Κωτσόβολος και ENEL Ρουμανίας

Με τις αλλαγές σε σειρά παραγράφων και άρθρων του καταστατικού της ΔΕΗ έρχονται να ενσωματωθούν οι εξαγορές από τον ενεργειακό όμιλο της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Dixons (Κωτσόβολος) και της ENEL στη Ρουμανία.

Πέραν όμως αυτής της ανάγκης με το νέο καταστατικό η ΔΕΗ θα μπορεί να εισέρχεται σε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστική η νέα αναφορά του καταστατικού της εταιρείας σχετικά με το σκοπό της ΔΕΗ: «Σκοπός της Δ.Ε.Η. είναι η άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Με πιο απλά λόγια διευρύνεται το αντικείμενο των δραστηριότητών της.

Επενδυτικές υπηρεσίες και πληροφορική

Με άλλες τροποποιήσεις στο καταστατικό δίνεται στην εισηγμένη η δυνατότητα για «ίδρυση ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών». Όπως επίσης και η δυνατότητα για την «άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής»

Επιπροσθέτως, με τις νέες αλλαγές η ΔΕΗ δύναται «να συμμετέχει με οιοδήποτε ποσοστό στο κεφάλαιο υφιστάμενων ή ιδρυόμενων εταιρειών, να δανειοδοτεί τις εταιρείες αυτές και να εγγυάται υπέρ αυτών».

Πολιτική αμοιβών

Εξάλλου, η ΕΓΣ αποφάσισε την τροποποίηση της Πολιτικής Αποδοχών της ΔΕΗ Α.Ε. ως ακολούθως:

1. Εισαγωγή της αναβολής καταβολής (malus) και ανάκτησης αποδοχών (Clawback)

2. Αναπροσαρμογή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του

3. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. ως προς την εφαρμογή των Συστημάτων Αμοιβών

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας