Μενού Ροή
aggelikousis
H Μαρία Αγγελικούση, CEO του Ομίλου Angelicoussis Shipping, στο 23rd World LNG Summit, το μεγαλύτερο συνέδριο για το φυσικό αέριο, που διεξάγεται στην Αθήνα
Επεκτείνεται ο στόλος του ομίλου Αγγελικούση

Ο ελληνικός ναυτιλιακός κολοσσός "Angelicoussis Shipping Group" έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για σχεδόν όλα τα νέας κατασκευής πλοία μεταφοράς LNG που έχει παραγγείλει στη Νότια Κορέα, ενώ ο όμιλος αξιολογεί και περαιτέρω ευκαιρίες για επέκταση του στόλου του LNG, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Αγγελικούση, και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Sveinung Stohle, όπως δήλωσαν στο πλαίσιο του 23ου World LNG Summit & Awards .

Η Maran Gas, του ομίλου Αγγελικούση, διαθέτει σήμερα 45 πλοία μεταφοράς LNG σε λειτουργία. Ο Stohle είπε ότι ο όμιλος ναυπηγεί 12 ακόμη στη Νότια Κορέα, τα οποία θα παραδοθούν από το 2024 έως το 2027. Η εταιρεία παρήγγειλε συνολικά 11 πλοία μεταφοράς LNG στην Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering της Νότιας Κορέας, τώρα Hanwha Ocean, από τον Νοέμβριο του 2021. Σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης τα  δύο πλοία μεταφοράς LNG  που παρήγγειλε στην Hanwha Ocean τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Εκτός από τους μεταφορείς LNG, η Maran Tankers Management, η μονάδα πετρελαιοφόρων της εταιρείας, παρήγγειλε 8 δεξαμενόπλοια Suezmax με κινητήρα LNG από τους New Times της Κίνας. Ερωτηθείς για την επέκταση του στόλου, ο Stohle είπε ότι η απόφαση για κράτηση περισσότερων αερομεταφορέων LNG «εξαρτάται από την αγορά». «Παρακολουθούμε την αγορά κάθε μέρα και θα δούμε αν θα κάνουμε παραγγελίες για νέα πλοία», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Stohle, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 630 μεγάλα πλοία μεταφοράς LNG στο νερό σε όλο τον κόσμο και περίπου 300 πλοία είναι υπό κατασκευή σε ναυπηγεία στη Νότια Κορέα και την Κίνα. Εκτιμά μάλιστα ότι ο παγκόσμιος στόλος των μεγάλων πλοίων μεταφοράς LNG πιθανότατα θα φτάσει τα 1000 πλοία μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η Μαρία Αγγελικούση σχολίασε ατά τη διάρκεια μιας επιτροπής για τη ναυτιλία LNG ότι ο όμιλος προτιμά τα κορεατικά ναυπηγεία για να παραγγείλει νέα κατασκευή LNG «αλλά κατανοούμε τους περιορισμούς χωρητικότητας στην Κορέα. Ήμασταν στην Κίνα τον περασμένο μήνα και κάναμε μια περιοδεία στα ναυπηγεία, ειδικά σε αυτά τα νέα ναυπηγεία που αυξάνουν τη χωρητικότητά τους LNG», είπε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας