Μενού Ροή
Cenergy: Με τιμή-στόχο τα 8 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Euroxx Securities

Με τιμή-στόχο τα 8 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "overweight” ξεκινά την κάλυψη του τίτλου της Cenergy Holdings η Euroxx Securities.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Cenergy την τελευταία διετία είναι εντυπωσιακές και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. Προβλέπει ότι η εισηγμένη θα σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA της τάξης του 11% το διάστημα 2022-2028, με την απόδοση των επενδυόμενων κεφαλαίων να ξεπερνά το 15%.

Επιπλέον, εκτιμά ότι ο τρέχον δείκτης EV/EBITDA στο 7,1x για το 2025 εξακολουθεί να είναι ελκυστικός εν όψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που αναμένονται χάρη στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Η Euroxx χαρακτηρίζει τον τίτλο της Cenergy μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας ότι έχει καταγράψει άνοδο 123% από την αρχή του έτους, αν και ξεκίνησε από εξαιρετικά χαμηλή βάση. Προσθέτει ότι η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας δικαιολογεί πλήρως την επανέναρξη της κάλυψης.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, το EBITDA της Cenergy σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία διετία λόγω της σημαντικής επέκτασης του ανεκτέλεστου έργων στα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023 από 1,1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022.

Η Euroxx συμπληρώνει ότι η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία σε έναν ελκυστικό τομέα. Καθώς δε αναμένει υγιή ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, λόγω των επιθετικών στόχων δυναμικότητας που έχουν τεθεί, είναι αισιόδοξη για τη Cenergy που συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων παικτών στον τομέα των καλωδίων, στην Ευρώπη.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη μετοχή ένα ισχυρό μακροπρόθεσμα επενδυτικό στόχο, λόγω της μετάβασης προς την πράσινη ενέργεια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας