Μενού Ροή
Energean: ενίσχυση των υποδομών του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Με την δωρεά 5 κλιματιστικών σύγχρονων προδιαγραφών και ενεργειακής κλάσης Α+++ ενισχύει η Energean τις υποδομές του μοναδικού Κέντρου Υγείας στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται στον Βουτσαρά.

Η τελετή παράδοσης των κλιματιστικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με την παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά Δημήτρη Δράκου, οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά την εταιρεία για αυτή την δωρεά. Την Energean εκπροσώπησαν ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Αντιπρόεδρος της εταιρείας στην Ελλάδα, ο Επικεφαλής Γεωλόγος και Υπεύθυνος για την επίβλεψη της ερευνητικής γεώτρησης «Ήπειρος 1» κ. Τάκης Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης και Εταιρικής Επικοινωνίας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια κ. Σωτήρης Χιωτάκης (στη φωτό με τον Δήμαρχο Ζίτσας και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά).

Με αφορμή την δωρεά, η κα. Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής:

«Η αποδοχή του αιτήματος του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά για την δωρεά των κλιματιστικών ήταν μια εύκολη απόφαση για εμάς. Η συγκεκριμένη μονάδα προσφέρει σημαντικό έργο στον Δήμο Ζίτσας και, σε μία περίοδο κατά την οποία η ενεργειακή φτώχεια είναι δυστυχώς όλο και συχνότερο φαινόμενο και η ανάγκη για εξασφάλιση βιώσιμης και προσιτής ενέργειας καθίσταται όλο και πιο έντονη, μάς χαροποιεί το γεγονός ότι εισφέρουμε στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού του Κέντρου καθώς και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου Ζίτσας.

Είμαστε σταθερά δεσμευμένοι στο να αποτελούμε μέρος της καθημερινότητας κάθε περιοχής στην οποία δραστηριοποιούμαστε και να εισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας με δράσεις που κάνουν αυτήν την καθημερινότητα καλύτερη. Οδηγός μας είναι η εταιρική μας κουλτούρα, το HΘΟΣ της Energean που πρεσβεύει ότι αυτός ο κόσμος είναι ο δικός μας, άρα είναι και δική μας ευθύνη να τον παραδώσουμε καλύτερο στις γενιές που ακολουθούν».

Το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά εξυπηρετεί κάθε μήνα περίπου 500 πολίτες για εξετάσεις και συνταγογράφηση. Παράλληλα λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19 και εντός του 2022 στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιήθηκαν 2.100 εμβολιασμοί. Στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία σε καθημερινή βάση, ενώ με την λειτουργεία του εξυπηρετούνται και ενισχύονται στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και τα 11 Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ζίτσας.

Η συγκεκριμένη δωρεά είναι ευθυγραμμισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και, ειδικότερα, τον Στόχο ν.3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, τον Στόχο ν.7 για Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια, τον Στόχο ν.11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο ν.17 για την Συνεργασία για επίτευξη των Στόχων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας