Μενού Ροή
Market Pass – Αναλυτικός οδηγός: Πότε και πώς θα καταβληθούν τα χρήματα, τα εισοδηματικά κριτήρια

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Market Pass, με τις πρώτες πληρωμές στους καταναλωτές να γίνονται τον Μάρτιο. Με το Market Pass δίνεται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερμάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Οικονομική ενίσχυση από 22 έως 100 ευρώ το μήνα θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα νοικοκυριά από τις αρχές Μαρτίου για αγορές από καταστήματα τροφίμων, καθώς την δεύτερη εβδομάδα Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων.

Το Market Pass θα δοθεί είτε με την μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης ενώ μπορούν να το δαπανήσουν όπου επιθυμούν.

Μονομελές νοικοκυριό θα επιδοτείται με 22 ευρώ το μήνα, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί με 32 ευρώ, ενώ ζευγάρι με ένα παιδί και μονογονεϊκές με 2 θα λαμβάνουν ενίσχυση 42 ευρώ το μήνα.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για τη χορήγηση του Market Pass, το ετήσιο εισόδημα ορίζεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειεςπροσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για εξαρτώμενο μέλος, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τα μονομελή νοικοκυριά και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας