Μενού Ροή
Ταϊλάνδη: Η κυβέρνηση αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το κοίτασμα λιθίου που ανακαλύφθηκε

Το κοίτασμα λιθίου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Ταϊλάνδη και αναμενόταν ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, δεν είναι τόσο μεγάλο όσο αναγγέλθηκε, δήλωσε, αναθεωρώντας προηγούμενη ανακοίνωση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Φανγκ Νγκα, στη νότια Ταϊλάνδη, περιλαμβάνει 14,8 εκατομμύρια τόνους ορυκτών πόρων, συμπεριλαμβανομένου λεπιδολίτη που περιέχει ίχνη λιθίου, δήλωσε, διορθώνοντας την προηγούμενη ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ρουντκλάο Ινταουόνγκ Σουουανκίρι.

"Ωστόσο η ποσότητα αυτή λιθίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή μπαταριών 50 kWh για περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα", υπογράμμισε.

Την Παρασκευή είχε ανακοινωθεί ότι ανακαλύφθηκαν 14,8 εκατομμύρια τόνοι λιθίου, κάτι το οποίο θα καθιστούσε την Ταϊλάνδη την τρίτη χώρα στον κόσμο με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του μετάλλου αυτού που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Το λίθιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε "κρίσιμο" μέταλλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020, είναι βασικό συστατικό των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο πρωθυπουργός Σρέτα Ταβισίν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, θέλει να επιταχύνει την μετάβαση της Ταϊλάνδης, σημαντικού κέντρου κατασκευής αυτοκινήτων, στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Βολιβία, η Αργεντινή και η Χιλή συγκεντρώνουν περίπου τα μισά από τα παγκόσμια αποθέματα αυτού του περιζήτητου μετάλλου, σύμφωνα με το γεωλογικό παρατηρητήριο των ΗΠΑ USGS.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας